Meciurile de pe tablourile feminine de concurs ne rezervă deseori răsturnări de scor, principalul argument în acest sens fiind legat, probabil, de lipsa de concentrare a multor jucătoare. Cel mai recent exemplu la cel mai înalt nivel a fost dat de Ana Bogdan, care a ratat două mingi de set la Wimbledon, cu Kvitova, după ce a fost condusă cu 6-1, 5-1.
Dar ceea ce s-a întâmplat ieri la Budapesta întrece orice imaginație. În calificările turneului de 250 de puncte din capitala Ungariei, Marina Bassols, locul 263 WTA, a reușit imposibilul. Condusă cu 6-0, 5-0, 30-0 de Yuliya Hatouka (Belarus), sportiva din Spania a reușit miracolul.
Evident, vor exista cârcotași care să spună că a fost vorba de un meci trucat, dar cel mai probabil nu se pune problema de așa ceva. Asta pentru că Hatouka a ratat trei mingi de meci (la 5-3 și 5-4, în setul secund) și, în general, când se aranjează un meci nu se ajunge la o astfel de situație, riscurile unei greșeli fiind prea mari.
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
ACUM 30 MINUTE

Revenire miraculoasă pentru Marina Bassols, la Budapesta

Catalana a revenit, așadar, incredibil, impunându-se în cele din urmă cu 0-6, 7-5, 6-4. Spre disperarea sportivei din Belarus, Hatouka aflându-se într-un moment extrem de prielnic al carierei. Aceasta câștigase 11 meciuri la rând, săptămâna trecută câștigând un Challenger, la Palma de Rio. Fusese al doilea titlu în 3 săptămâni pentru jucătoarea din Belarus, după ce impusese și la Brezon Osuna (turneu de 60 K).
În ceea ce o privește pe Bassols, catalana a fost protagonista uneia dintre cele mai tari reveniri din istoria tenisului, iar acum bate la porțile top 200 WTA. În ultima rundă de calificare pentru tabloul principal de la Budapesta, iberica o va întâlni pe favorita gazdelor, Fanny Stollar (375 WTA), astfel că tabloul principal pare aproape.
Tenis
Jessica Pegula a cedat nervos la Toronto! Ce i-a spus antrenorului despre Halep în timpul meciului
ACUM O ORĂ
National Bank Open
National Bank Open : Hurkacz s-a impus spectaculos în fața lui Ruud în semifinala de la Montreal
ACUM 5 ORE