În vârstă de 97 de ani, Leonid Stanislavsky a acordat un interviu pentru Reuters, în care vorbeşte despre lipsa tenisului în perioada de război din Ucraina, dar şi despre cum rezistă asaltului rus.
"Sper să ating 100 de ani, trebuie să supravieţuiesc acestei situaţii înfricoşătoare. Războiul a început pe 24 februarie şi de atunci nu am părăsit casa. Am provizii, frigiderul e plin", şi-a început Stanislavsky povestea.
Fiica sa este stabilită de mult timp în Polonia şi a stăruit pe lângă el să părăsească Ucraina. La Varşovia, ar fi putut să continue să joace tenis, marea sa pasiune, însă a refuzat să plece din ţara sa.
Roland-Garros
Pablo Carreno Busta - Gilles Simon - Roland-Garros
ACUM 41 MINUTE
"Tanya, fiica mea, vrea să mă ia în Polonia, dar am decis să rămân aici. Dorm bine, am auzul slab şi nu aud nimic pe timpul nopţii. Aseară (n.r. duminică seară) am fost bombardaţi, au sunat sirenele tot timpul. Dimineaţă la fel", a mai spus veteranul.
CITEŞTE ŞI:
PRIMA REACŢIE A SPORTIVULUI CARE A APĂRUT CU LITERA "Z" PE PIEPT, LÂNGĂ UCRAINENI. ANUNŢUL FĂCUT

Stanislavsky a fost în al doilea Război Mondial

Stanislavsky a participat în al doilea Război Mondial, dar, fiind inginer, a stat departe de tranşee, având alte atribuţii. "Nu credeam că voi trăi un nou război vreodată. Mame îşi pierd copiii, soţiile îşi pierd soţii şi fiii, ce se întâmplă cu lumea asta? Suntem în secolul 21, cum putem să ne luptăm între noi?", se întreabă retoric nonagenarul.
Ucraineanul a intrat în Guiness World Record ca cel mai bătrân jucător de tenis din lume, iar anul trecut a avut ocazia să evolueze împotriva lui Rafa Nadal, la Academia din Manacor a câştigătorului de la Australian Open 2021. Stanislavsky visează să aibă din nou racheta în mână şi să facă cei îi place mai mult.
"Tenisul e viaţa mea, e destinul meu. Am jucat la Mondiale şi Europene pentru veterani, sper ca războiul să se încheie şi să apuc să joc din nou. Dacă aş fi mers în Polonia, acolo puteam să joc zilnic, dar am decis să rămân în ţara mea. Visez să se încheie acest război", a concluzionat veteranul jucător.
Roland-Garros
Lorenzo Musetti - Stefanos Tsitsipas - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
Chloé Paquet - Aryna Sabalenka - Roland-Garros
ACUM 3 ORE