Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai dur atac la adresa Sharapovei, venit de la ea "de acasă": "Mai are cineva vreun dubiu?"

Cristian Mihală

Actualizat 02/05/2020 la 12:21 GMT+3

Maria Sharapova rămâne o persoană controversată și după retragerea din tenis. Yevgeny Kafelnikov, poate cel mai mare jucător de tenis din istoria Rusiei, s-a lansat într-un atac dur la adresa "Mashei".

Maria Sharapova

Credit imagine: Eurosport

Pe teren, Sharapova a fost fantastică, devenind una dintre cele mai bune jucătoare din toate timpurile și impresionând cu faptul că reușește să se mențină din punct de vedere mental foarte sus, indiferent de presiune, scor sau adversară. În afara arenelor, rusoaica a fost însă o persoană care nu și-a atras foarte mulți simpatizanți, cei din circuit considerând-o rece, arogantă și infatuată.
Printre ei se numără și Kafelnikov, fostul mare sportiv al Rusiei făcând în ultimul interviu acordat mai multe referiri negative la compatrioata sa.
"Sharapova este americancă sută la sută! Mai aveți vreun dubiu? Mă adresez tuturor rușilor: mai are cineva vreun dubiu? Are cineva un dubiu că nu am dreptate? Toată viața ei este în America. A fost acolo încă de când avea 5 ani. Eu n-am vorbit în viața mea cu Sharapova, n-am avut nicio relație. Toate discuțiile cu ea au fost prin intermediul agentului său. Chiar și când eram vicepreședintele Federației, asta nu însemna că vorbeam cu ea. Vă spun din nou: n-am avut nicio relație cu Sharapova. N-am numărul ei de telefon, n-am avut niciun contact. O singură dată am căutat-o prin intermediul Elenei Vesnina, să mă ajute să obțin un autograf pentru școala de tenis a tatălui meu, care a ajutat-o în tinerețe, când încă era la Sochi. Masha a refuzat, însă!", a spus Kafelnikov pentru GoTennis.
Yevgeny Kafelnikov este o adevărată legendă a tenisului mondial. Fost număr unu mondial, rusul a câștigat 26 de titluri în carieră, cele mai importante fiind Roland Garros 1996 și Australian Open 1999. În 2000, la Sydney, sportivul născut la Sochi a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice. Doi ani mai târziu, el și-a trecut în palmares și Cupa Davis, după o finală în fața Franței, încheiată cu 3-2 pentru ruși.

Ce a reușit în tenis Maria Sharapova

Maria a debutat la cel mai înalt nivel în circuitul feminin de tenis în 2001, însă rezultatele au început să apară de abia în 2003, atunci când a câștigat primele două titluri WTA (la Tokyo și Quebec), a debutat la toate cele patru turnee de Mare Șlem (cel mai bun rezultat fiind o optime de finală atinsă la Wimbledon) și a debutat în Top 100 WTA pe 16 iunie și în Top 50 pe 22 septembrie.
Un an mai târziu, Maria a reușit să pătrundă și în Top 10 WTA, pe 5 iulie, mai apoi Top 5, pe 15 noiembrie. În 2004, Sharapova a cucerit și primul ei titlu major, la Wimbledon, învingând-o în finală pe Serena Williams, devenind astfel a patra cea mai tânără campioană de Grand Slam din Era Open (după Hingis, Seleș și Austin). În același an a mai cucerit alte patru titluri (Birmingham, Seoul, Tokyo și Turneul Campioanelor). În 2005 a devenit și lider mondial pentru prima dată (pe 22 august), ea fiind cel de-al 16-lea lider din istorie în circuitul feminin de tenis. În total, Sharapova a petrecut pe prima poziție din clasament 21 de săptămâni. De-a lungul timpului, Maria și-a trecut în palmares 5 titluri de Mare Șlem (2004 – Wimbledon, 2006 – US Open, 2008 – Australian Open, 2012, 2014 – Roland Garros) și 36 de titluri WTA (ultimul în 2017, la Tianjin).
Maria a avut parte și de neplăceri în cariera ei remarcabilă. Accidentările nu au ocolit-o nici pe Masha, care s-a confruntat de-a lungul timpului cu dureri crunte la umăr, gleznă, cot și picior. Cea mai serioasă problemă a fost accidentarea la umăr suferită în 2008. Atunci, Maria a trebuit să îndure o intervenție chirurgicală și a ratat Jocurile Olimpice de la Beijing. După operație, Sharapova a fost nevoită să stea departe de terenul de tenis timp de nouă luni. Chiar și așa, Maria a revenit și a mai cucerit apoi două titluri majore, pe zgura pariziană.
Scandalul cu meldonium, din 2016, s-a dovedit a fi începutul sfârșitului pentru cariera Sharapovei. Aceasta a susținut mereu că e nevinovată, iar după revenire nu a mai reușit niciodată să ajungă la nivelul de dinainte, având și o serie de probleme cu accidentările.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo