Germanii de la Die Welt și ZDF au publicat zilele trecute informații neștiute până acum în cazul celui mai mare caz de corupție din istoria sportului alb. Potrivit jurnaliștilor germani, peste 135 de jucători de tenis sunt implicați într-o rețea care are drept obiectiv trucarea meciurilor pentru mafia pariurilor.
Deocamdată, numele jucătorilor implicați nu au fost făcute publice, dar din această anchetă fac parte autoritățile din Belgia, Spania, Franța și Statele Unite ale Americii. FBI a confirmat și faptul că un jucător din top 30 ATP, care are 3 titluri câștigate în carieră, ar fi implicat în trucarea partidelor de tenis.

Cel mai mare caz de corupție din tenis

Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
ACUM 3 MINUTE
"Acest caz este despre mafia de pariuri din Armenia, care s-a extins în șapte țări din Europa, fiind foarte inteligentă și trișând la o scară majoră. Această rețea este foarte bine organizată. Are oameni care sunt responsabili cu conturile de pariere, alții care spală banii și alții care intră în contact cu jucătorii", a spus Eric Bisschop, procurorul adjunct al Belgiei.
Tot mai des, în tenis par astfel de cazuri, însă cel descoperit de germani este fără îndoială cel mai mare din istoria sportului alb. Printre jucătorii care au căzut în capcana mafiei pariurilor se află și argentinianul Marco Trungelliti, care a declarat, după ce a fost găsit vinovat, că sunt mulți jucători din top 50 care truchează partide: “Sunt sportivi din top 50 care aranjează meciuri. Nu putem spune că există meciuri trucate doar la nivelul de jos. Nu, se întâmplă peste tot”.
Tenis
Canada a revenit cu Italia și va juca finala Cupei Davis!
ACUM 6 ORE
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
ACUM 21 ORE