Boris Becker, de 6 ori câștigător de Grand Slam, are mare încredere că Murray se poate lupta din nou pentru titlul de campion la Wimbledon, pe care l-a mai cucerit de două ori în carieră: în 2013 și 2016.
Andy Murray spera să poată juca la Miami Open, în această lună, pentru a se pregăti de o eventuală participare la al treilea Grand Slam al anului. În cele din urmă, planurile britanicului au fost date peste cap de epidemia de Covid-19, care a anulat majoritatea evenimentelor sportive, printre care și turneul din Statele Unite.
Becker, care a cunoscut gustul victoriei la Wimbledon de 3 ori în carieră (în 1985, 1986 și 1989), consideră că Murray poate să joace din nou tenis la cel mai înalt nivel. Pentru asta, britanicul trebuie să câștige mai întâi lupta cu accidentarea la șold, care l-a chinuit teribil în ultimii 4 ani.
Tenis
Singurul om care a ţinut piept "Big 4-ului" din tenis, în pragul falimentului. Ce a păţit Del Potro
15/01/2022 LA 11:52
"Dacă Andy va fi apt de joc, cred că va fi posibil să se lupte din nou cu cei mai buni jucători din lume. Trebuie să aibă răbdare în continuare, ceea ce știu că este destul de dificil pentru el. Deja a așteptat foarte mult timp. Apoi, trebuie să-și pună la punct forma fizică. Poate face acest lucru doar dacă merge la antrenamente și participă la turnee.
Cu cât joacă la mai multe turnee, cu atât se va obișnui cu forța jucătorilor de top. Andy nu este deloc bătrân, are 32 de ani. Timpul încă este de partea lui. Nu cred că este imposibil să îl vedem aproape de vârful clasamentului în viitor. Dar pentru asta trebuie să rămână sănătos.", a spus Becker, potrivit Mirror.
https://i.eurosport.com/2017/07/05/2121856.jpg

"Ar fi de-a dreptul dezamăgitor să-și încheie așa cariera"

"Când s-a retras de la Australian Open, m-am speriat. Pentru un sportiv, nu există nimic mai rău decât imposibilitatea de a evolua din cauza unei probleme medicale. Mi s-a întâmplat și mie, precum și altor sportivi. Când ești obișnuit să joci la cel mai înalt nivel, nu vrei să fii doborât de o accidentare. Ar fi de-a dreptul dezamăgitor să-și încheie cariera în acest fel.
Sper din tot sufletul ca Andy să-și revină și să mai joace câțiva ani. Cred că Andy are nevoie de Wimbledon, la fel de mult cum Wimbledon are nevoie de Andy. Întotdeauna este mai distractiv când publicul gazdă are un favorit. Andy este un mare campion și înseamnă enorm pentru acest turneu.", a încheiat Becker.
Andy Murray a lipsit la ultimele 2 ediții de la Wimbledon, din cauza problemelor la șold. În 2017, la ultima sa apariție la Grand Slam-ul din Marea Britanie, Murray a ajuns până în "sferturi", unde a fost eliminat de Marin Cilic. Cu un an înainte, britanicul reușea să câștige trofeul, după o finală cu Milos Raonic. Aceea a fost și ultima finală jucată de Murray la un turneu de Grand Slam.
Din acel moment, cea mai bună performanță a sa a fost la Roland Garros 2017, unde a ajuns până în semifinale.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
"Așa ceva nu are voie să se întâmple!" Conflictul lui Djokovic, analizat de Tim Henman
14/01/2022 LA 19:43
Australian Open
Andy Murray, reacție demnă de un "sir" despre situația lui Djokovic! Ce a declarat scoțianul
14/01/2022 LA 15:45