Tennisworldusa.org prezintă azi cazul incredibil al lui Gordon Ernst, un antrenor foarte bine văzut din tenisul american. Dar, dincolo de ceea ce îi învăța pe jucătorii de perspectivă pe teren, acesta era un adevărat "rege al șpăgilor". De-a lungul timpului, el a primit foloase materiale necuvenite în valoare de aproape 3,5 milioane de dolari. Totul pentru a facilita intrarea unor elevi la Univeristatea unde era antrenor.
"Ernst trebuie să restituie 3.435.053 dolari, bani aferenți sumelor primite în perioada martie 2019 - octombrie 2021. Din această sumă, 1,3 milioane de dolari au reprezentat bunuri primite ilegal. Ernst a pledat vinovat la acuzațiile de luare de mită", se arată într-un comunicat preluat de sursa citată.
Potrivit autorităților, Ernst a avut și un ajutor, pe Williams Rick Singer, care lua legătura cu familiile victimelor pentru a le prezenta oportunitățile avute dacă vor apela la serviile antrenorului. Astfel, în schimbul unor sume consistente de bani, Gordon Ernst promitea intrarea elevilor la Universitatea din Georgetown, garantând în fața superiorilor că noii studenți merită o bursă, fiind excelenți la tenis. Evident, în majoritatea cazurilor elevii nu erau niște capacități în sportul alb și nu ar fi justificat o bursă sportivă la această Universitate.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
În perioada anchetată, antrenorul de tenis a introdus în baza mitei primite nu mai puțin de 22 de elevi la Universitatea din Georgetown. El acum va sta 30 de luni după gratii și nu va mai putea antrena la vreo Universitate de pe teritoriul SUA.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE