Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, în lacrimi după finala Transylvania Open. Premiul special pe care l-a primit la Cluj + Discurs emoționant

Maria Olteanu

Actualizat 11/02/2024 la 20:04 GMT+2

Ana Bogdan era față în față cu performanța carierei ei, odată ajunsă în finala Transylvania Open. Românca a început foarte bine, dar totul s-a spulberat după ce a condus cu 3-0 în primul set. La final, a izbucnit în plâns pe bancă, dar și la festivitatea de premiere, unde a avut un discurs emoționant.

Ana Bogdan

Credit imagine: Twitter

Karolina Pliskova a câștigat turneul de 250 de puncte de la Cluj-Napoca, Transylvania Open, după ce s-a impus în ultimul act în fața româncei Ana Bogdan, scor 6-4, 6-3. Ana a condus cu 3-0 în primul set, dar de acolo totul s-a năruit pentru sportiva noastră, în fața fostului lider mondial.
Ana Bogdan reușise o săptămână extraordinară în BT Arena, iar speranțele erau mari înaintea finalei. Nici Pliskova nu mai avea nivelul de pe vremea când era în fruntea ierarhiei WTA, iar jocul avea o însemnătătea mare pentru sportiva noastră, care era față în față cu cea mai mare performanță a carierei ei, câștigarea primului titlu WTA, care însemna și revenirea în TOP 50, după ce la mijlocul lui 2023, calificată până în turul 3 de la Wimbledon, urcase până pe 39 WTA, cea mai bună poziție de până acum pentru sportiva din Sinaia.
Finala a început foarte bine pentru româncă, care s-a desprins la 3-0. De acolo totul însă a mers în favoarea cehoaicei, care a înclinat balanța în favoarea ei, scor 6-4, 6-3. Cehoaica şi-a trecut în palmares al 17-lea său titlu WTA, primul după aproape patru ani.

Ana Bogdan, extrem de emoționată după finala de la Transylvania Open

Ana Bogdan a trăit cu lacrimi în ochi finalul setului al doilea. Văzând avantajul adversarei ei, românca și-a stăpânit cu greu emoțiile pe ultimele servicii, când totul mergea în favoarea Karolinei Pliskova.
La finalul întâlnirii a mai avut o dată puterea să zâmbească la fileu, dar, când a ajuns pe bancă, a izbucnit în plâns, vizibil emoționată și totodată dezamăgită că nu a reușit mai multe în acest joc, care îi putea aduce primul trofeu WTA din carieră.
La festivitatea de premiere, Ana a fost la fel de emoționată, având puterea să zâmbească printre lacrimi și să promită că acesta este doar începutul unui drum frumos pe care îl are de parcurs.
"Vă mulţumesc din suflet pentru toate emoţiile, toată adrenalina şi tot ce am simţit în această săptămână datorită vouă. Aceste clipe nu le-am mai trăit niciodată pe un teren de tenis, aşa că datorită vouă sunt aici şi trăiesc acest moment acasă. Mi-am dorit să ajung în finală şi să câştig, dar nu a fost ziua mea norocoasă. Ştiu însă că voi munci în continuare pentru a ridica trofeul cel mare, cel pe care mi-l doresc foarte mult", a spus jucătoarea româncă la postul Pro Arena.
"Acest turneu este incredibil, este cel mai bun 250 WTA din lume pentru mine. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la organizare şi au depus atâta muncă pentru ca acest turneu să aibă loc. Mulţumesc familiei mele, echipei mele, oamenilor care care sunt în spatele cortinei şi care sunt zi de zi alături de mine. Vreau să muncesc la fel pentru a ne îndeplini visul. Acesta este doar un prim pas în drumul lung care ne aşteaptă. Este un drum frumos pe care îmi doresc să merg cu inima deschisă şi să ridic cele mai frumoase trofee din lume", a adăugat ea.
De asemenea, sportiva noastră a fost premiată și cu un trofeu individual, pentru popularitate, fiind sportiva care a animat cel mai mult tribunele din BT Arena în această săptămână.
În plus, Ana Bogdan s-a ales cu un cec de 20.830 de dolari şi 163 de puncte WTA, în timp ce Pliskova a fost recompensată cu 35.250 de dolari şi 250 de puncte WTA la simplu.
Ana Bogdan este a treia româncă ajunsă în finala turneului clujean, după Simona Halep (2021) şi Gabriela Ruse (2023), însă niciuna nu a reuşit să câştige până acum.
Turneul de la Cluj-Napoca, desemnat cel mai bun din lume la categoria WTA 250 în 2022 şi 2023, a fost dotat cu premii totale de 267.082 de dolari.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo