După Australian Open, soția lui Chardy a născut, iar jucătorul din Hexagon și-a luat o perioadă liberă, pentru a fi alături de aceasta și de copilul lor. Acum, odată cu Indian Wells, sportivul francez revenise în competiții, dar COVID-19 i-a amânat posibilitatea de a juca.
Chardy este de părere că ATP trebuie să ia cât mai repede măsuri clare pentru ca jucătorii să știe exact unde se află și ce urmează. De asemenea, înghețarea clasamentului e o măsură absolut necesară în viziunea lui Jeremy, altfel se vor crea nedreptăți.
"Întreaga economie suferă, iar noi suferim de asemenea. Ne așteaptă vremuri grele, urmează Miami, Monte Carlo, Madrid, Roma și Roland Garros și nu știm dacă acestea se vor putea desfășura. Ar trebui ca ATP să ia măsuri, iar clasamentul să fie înghețat, altfel totul va deveni foarte nedrept pentru unii dintre noi. Mai ales că unele turnee Challeger încă se dispută, iar unii jucători vor acumula puncte, în timp ce alții nu vor putea juca. În acest moment nici nu știu dacă sunt șomer, în concediu de paternitate sau jucător de tenis", a spus Chardy în L 'Equipe.
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM 3 ORE
Chardy a ajuns la finalul săptămânii trecute în Florida, pentru a se pregăti de Indian Wells, și a dezvăluit cum a aflat că turneul a fost anulat din cauza coronavirus.
"Am fost fericit să revin în competiții, nu mai ținusem o rachetă în mână de la Melbourne. Nu m-am antrenat deloc și abia așteptam să joc, tenisul mi-a lipsit mult. Am ajuns în California sâmbătă, iar duminică dimineață m-am dus direct pe terenul de antrenament. Magnus (n.r.fostul său antrenor) m-a văzut și a venit la mine: "Poți să te oprești, turneul a fost anulat". Am crezut că e o glumă, nimeni nu se aștepta la așa ceva. Apoi a venit managerul meu și mi-a explicat ce și cum", a mai spus francezul.

Turnee cu tribune goale?

Pentru ca turneele de tenis să continue, o variantă ar fi ca acestea să se desfășoare cu tribunele goale. O măsură care prezintă anumite avantaje, dar care împiedică spectacolul. Chiar dacă din rațiuni financiare o astfel de ipoteză le-ar conveni jucătorilor, Chardy spune că sportul și-ar pierde tot farmecul.
"E o soluție, dar nu e un lucru bun, acesta nu mai e sport. E adevărat, îți permite să rămâi în priză, dar frumusețea tenisului e legată strâns de atmosferă, de a împărți momentele frumoase cu fanii. Sportul e distractiv, creează spectacol, dacă joci în fața unor tribune goale e păcat, își pierde tot farmecul", a mai spus Chardy.
În circuitul masculin, următoarea escală era Miami Open, iar organizatorii au garantat că turneul se va ține. Totuși, ultimele informații indică faptul că și această competiție va fi anulată, tatăl lui Fognini dezvăluind că Fabio a fost înștiințat că turneul a frost anulat. Organizatorii nu au dat încă vreun comunicat oficial în acest sens.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
ACUM 3 ORE
Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM 4 ORE