Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka, OUT în sferturi de la Beijing! Rybakina s-a transformat în "coșmarul" liderilor WTA

Irina Aldea

Publicat 06/10/2023 la 17:19 GMT+3

Aryna Sabalenka, liderul mondial din WTA, a fost eliminată în sferturile de finală de la Beijing de către Elena Rybakina, care are acum un bilanț remarcabil împotriva liderilor din WTA.

Aryna Sabalenka, Beijing 2023

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka, finalistă anul acesta la US Open și campioană la Australian Open, a fost eliminată în faza sferturilor de finală de la turneul de 1000 de puncte WTA de la Beijing. Bielorusa, locul 1 în clasamentul mondial, a fost eliminată în minimum de seturi de către Elena Rybakina, scor 5-7, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 36 de minute de joc.
Cu victoria obținută în fața Arynei Sabalenka pentru a ajunge la Beijing în semifinale, Elena Rybakina este prima jucătoare care câștigă patru meciuri consecutive împotriva numărului 1 WTA de la Belinda Bencic, între Toronto 2015 și US Open 2019. După câteva turnee mai slabe, Elena Rybakina pare să acceseze din nou cea mai bună formă fizică a sa.
CITEȘTE ȘI:

Aryna Sabalenka, OUT în sferturi de la Beijing! Reușita remarcabilă a Elenei Rybakina

Mai mult decât atât, Elena Rybakina are 5-0 împotriva adversarelor din Top 10 în 2023 la evenimentele WTA 1000. Din 2009, doar două jucătoare au terminat un an neînvinse împotriva jucătoarelor din Top 10 cu 5 sau mai multe victorii: Petkovic (5-0) în 2011 și Swiatek (6-0) în 2022.
Pentru Elena Rybakina urmează la Beijing duelul cu ocupanta locului 22 WTA, rusoaica Liudmila Samsonova. Cele două se vor întâlni în penultimul act al competiției, pentru a patra oară în circuit. În mod surprinzător, Samsonova s-a impus de fiecare dată în fața Elenei Rybakina până acum. Cel mai recent duel direct a avut loc în august anul acesta, la Montreal, acolo unde Samsonova s-a impus cu scorul de 1-6, 6-1, 6-2, după o oră și 45 de minute de joc.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo