Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aryna Sabalenka s-a "dezlănțuit" la adresa WTA! "Așa ceva e inacceptabil. Sper să nu se repete"

Dani Morar

Publicat 01/10/2023 la 14:42 GMT+3

Aryna Sabalenka s-a calificat în turul 2 la Beijing, după victoria în două seturi cu Sofia Kenin, dar e total nemulțumită de regulile impuse de WTA. Bielorusa a răbufnit la conferința de presă deoarece nu a beneficiat de un prim tur liber, din postura de lider mondial, alte jucătoare mai slab clasate având ocazia de a evolua direct în runda secundă.

Sabalenka s-a comportat ireproșabil după finala US Open, dar a făcut haos la vestiar

Aryna Sabalenka s-a impus fără emoții în fața Sofiei Kenin, scor 6-1, 6-2, în primul tur al turneului WTA 1000 de la Beijing. Partida a durat doar o oră și 7 minute, iar în turul secund, bielorusa va da peste Magdalena French sau Katie Boulter.
Cea care se află în acest moment pe locul 1 mondial a răbufnit la adresa WTA, după ce nu a beneficiat de un prim tur liber în China, în timp ce alte jucătoare mai slab clasate sunt calificate direct în runda secundă. Spre exemplu, Pegula, Sakkari, Pavlyuchenkova sau Kudermetova vor sări peste primul tur grație rezultatelor bune de la turnee mai slab cotate.
"Știam pentru că am primit un email înainte, toată lumea știe despre performanțele pe baza cărora se acordă un tur liber, dar eu nu înțeleg. Nu înțeleg asta.
Jucători care au evoluat în turnee mai mici primesc un prim tur liber la un turneu de 1000 de puncte, eu chiar nu înțeleg asta. Cred că trebuie să câștigi aceste tururi libere. Trebuie să o faci prin constanța jocului tău, nu dacă joci bine la un singur turneu să ai acest avantaj.
Trebuie să meriți, de asta nu înțeleg și nu sunt de acord. Sunt fericită pentru jucătorii care reușesc asta, dar cred că e inacceptabil. Sper că acest lucru nu se va repeta și mai târziu. Era de înțeles dacă cineva venea de la un turneu Guadalajara de 1000 de puncte la cel de 1000 de puncte de la Beijing, dar nu de la unul de 500 de puncte la unul de 1000", a declarat Sabalenka după victoria cu Sofia Kenin.
Declarațiile liderului mondial vin la doar o săptămână după ce Elena Rybakina a luat o decizia radicală din aceleași motive. Jucătoarea din Kazahstan s-a retras de la Tokyo din cauza că jucătoare mai slab cotate au intrat direct în turul 2, în timp ce ea trebuia să dispute o partidă în plus.
Citește și:

Aryna Sabalenka a făcut show în primul tur la Beijing

Aryna Sabalenka a pierdut finala US Open în fața lui Cori Gauff, dar ediția din acest an de la Flusihing Meadows nu va fi una de tristă amintire pentru bielorusă, deoarece acolo a ajuns în premieră pe prima poziție în lume.
Chiar dacă a jucat câteva meciuri la New York în calitate de lider mondial virtual (a devenit sigură că va fi pe locul 1 WTA, după ce Swiatek a pierdut în optimi cu Ostapenko), debutul Arynei Sabalenka sub acest statut a avut loc în această dimineață, la Beijing.
Bielorusa a dat piept în primul tur cu Sofia Kenin, o jucătoare aflate în plin proces de revenire în elită, după doi ani foarte dificili. Sabalenka nu a avut milă de fosta campioană de la Australian Open (2020), pe care a învins-o cu 6-1, 6-2.
Liderul mondial a făcut un meci impecabil, mai ales la serviciu. În cele 8 game-uri în care a pus mingea în joc, Sabalenka a pierdut doar 6 puncte, două dintre ele venind în urma unor dube greșeli. Bielorusa a servit 5 ași și a pierdut un singur punct la serviciu atunci când a jucat cu prima minge (22 câștigate din 23 jucate - 96%).
În runda următoare, Aryna Sabalenka se va duela cu învingătoarea partidei Katie Boulter - Magdalena Frech, ambele jucătoare venind din calificări. Așadar, bielorusa va fi net favorită indiferent de cine îi va ieși în cale. Sabalenka este prezentă pentru a 3-a oară în carieră la turneul de la Beijing, dar nu a reușit niciun rezultat notabil până acum. Cel mai departe a ajuns până în sferturi, în 2018, când a pierdut în fața reprezentantei gazdelor. Qiang Wang.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo