Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cori Gauff le-a "dat peste nas" contestatarilor lui Iga Swiatek. Ce a spus: "Aș visa să am un sezon ca al ei"

Andrei Nicolae

Publicat 07/10/2023 la 17:00 GMT+3

Cori Gauff a fost învinsă sâmbătă de Iga Swiatek în semifinalele Masters-ului de la Beijing, la capătul unui meci în care poloneza nu i-a dat nicio șansă adversarei sale. Americanca a vorbit după meci despre fostul llider mondial și a ținut să îi ia apărarea, în urma numeroaselor critici care s-au îndreptat către ea în acest sezon.

Coco Gauff & Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Cori Gauff s-a oprit în semifinalele Masters-ului de la Beijing, după ce a fost răpusă de Iga Swiatek la capătul unei partide ce a durat doar o oră și 15 minute. Fostul lider mondial a defilat în fața americancei și s-a impus cu 6-2, 6-3, câștigând 87% din punctele jucate cu primul serviciu.
După ce a fost învinsă de "nemesisul" ei în China, Gauff a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Swiatek, pe care a apărat-o în urma criticilor apărute în acest an. Poloneza a câștigat în 2023 un Grand Slam, iar contestarii ei spun că a evoluat sub așteptări. Gauff, pe de altă parte, a mărturisit că ar fi visul ei să aibă un sezon precum cel al Igăi.
"Am văzut câteva dintre comentariile oamenilor, care spun că nu a avut un sezon bun (n r. Swiatek). Adică, a câștigat un Grand Slam și a fost numărul 1 mondial tot timpul. Aș visa să am un sezon ca al ei din acest an", a declarat Gauff.
Citește și:

CIFRE IMPRESIONANTE PENTRU IGA SWIATEK, DUPĂ CE A AJUNS ÎN FINALA DE LA BEIJING

Swiatek va juca a 7-a finală din 2023 și a 3-a din categoria WTA 1000. Ea a pierdut în ultimul act la Dubai și Madrid, iar acum o va întâlni pentru un nou titlu WTA 1000 pe Liudmila Samsonova.
Iga Swiatek a ajuns în a 8-a finală de WTA 1000 înainte de a împlini 23 de ani. Doar Caroline Wozniacki, în 2009, a mai reușit ceva similar de când există turneele din această categorie în circuitul feminin.
Poloneza e a 4-a jucătoare din istorie care atinge bariera de 50 de victorii în turneele de WTA 1000, în doi ani cumulați (24 de succese în 2022 + 26 în 2023). Doa Simona Halep, Victoria Azarenka și Serena Williams au mai atins asemenea cifre în doi ani la rând.
Odată cu turneul de la Beijing, Swiatek are șansa să se apropie la aproximativ sub 500 de puncte de Sabalenka, liderul WTA, care a cedat în sferturi, contra Rybakinei. Bielorusa va avea 9480 de puncte în clasament, începând de luni, în timp ce Iga poate ajunge la 9015 dacă se impune în finală. În ceea ce o privește pe Cori Gauff, aceasta riscă să coboare de pe locul 3 WTA, dacă Rybakina va câștiga turneul din capitala Chinei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo