Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, performanță fabuloasă! Doar Serena Williams a mai reușit așa ceva în toată istoria

Nicu Savin

Publicat 04/10/2023 la 21:25 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Beijing, învingând-o cu 6-1, 6-1 pe compatrioata Magda Linette. Odată cu acest succes, poloneza a atins câteva borne impresionante, egalând-o pe marea Serena Williams într-un top inedit.

Iga Swiatek

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek a suferit o mare decepție la Tokyo, unde a fost învinsă de Veronika Kudermetova în sferturi, dar poloneza pară că și-a reintrat în rol la Beijing, ultlimul turneu de 1000 de puncte al sezonului.
După ce le-a învins în minim de seturi pe Sara Sorribes Tormo și Varvara Gracheva, a doua jucătoare a lumii nu a avut milă de conaționala Magda Linette. Swiatek s-a impus cu 6-1, 6-1, după numai o oră și 6 minute de joc. Iga a jucat un tenis aproape perfect și nu i-a oferit nici măcar o șansă de break adversarei. Serviciul i-a funcționat de minune, jucând 84% din puncte cu prima minge (a pierdut doar 3 puncte când i-a intrat primul serviciu).

Iga Swiatek îi calcă pe urme Serenei Williams, după un nou succes clar la Beijing

Succesul de azi a demonstrat încă o dată constanța polonezei la cel mai înalt nivel. A fost a 60-a victorie a sezonului pentru Swiatek, bornă pe care a depășit-o și anul trecut. Ultima jucătoare care a reușit să treacă de 60 de succese în doi ani consecutivi a fost Agnieska Radwanska, în 2012 și 2013.
De asemenea, a fost a 20-a victorie în minim de seturi pentru Swiatek la turneele WTA 1000 din acest an, cifră pe care a atins-o, de asemenea, și în 2022. De la introducerea acestor competiții, în 2009, doar Serena Williams a reușit cel puțin 20 de victorii în două seturi în ani consecutivi, în 2013 și 2014, astfel că poloneza este abia a doua jucătoare din istorie care se poate mândri cu o asemenea performanță.
Iga Swiatek va reveni vineri pe teren, când va juca în sferturile de finală de la Beijing cu învingătoarea confruntării Caroline Garcia - Anhelina Kalinina. Alături de Swiatek, în sferturile turneului din capitala Chinei mai sunt calificate Elena Rybakina, Jelena Ostapenko și Liudmila Samsonova, ultimele două urmând a-și disputa un loc în careul de ași. Ultiemele 4 optimi de finală vor avea loc joi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo