Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lecție de viață oferită de Iga Swiatek tinerilor, la Masters-ul de la Beijing. Discursul ei: "Este ca o călătorie"

Andrei Nicolae

Publicat 04/10/2023 la 09:41 GMT+3

Iga Swiatek este prezentă la Masters-ul de la Beijing, unde s-a calificat marți în optimile de finală, după un duel în fața Varvarei Gracheva. După ce și-a etalat jocul bun în fața franțuzoaicei, fostul lider mondial a demonstrat la conferința de presă că poate fi un exemplu pentru tineri și prin ceea ce spune în afara terenului, nu doar prin prestațiile ei, oferind o adevărată lecție de viață.

Iga Świątek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a demonstrat la Beijng că poate deveni un adevărat model pentru tineri și prin declarațiile sale, nu doar prin jocul prestat pe teren. Fostul lider mondial a trecut în turul secund de Varvara Gracheva la Masters-ul din China, însă în mintea jurnaliștilor a rămas imprimat mai mult discursul ei ținut la conferința de presă după meci.
Poloneza a vorbit despre modul în care tinerii își petrec extrem de mult timp pe rețelele sociale într-un mod distructiv, oferindu-le alternativa de a citi. Swiatek a dezvăluit astfel că această activitate o relaxează extrem de mult, preferând să facă acest lucru în timpul ei liber.
"Simt că oamenii uită să citească, pentru că sunt atât de multe lucruri pe care le putem face acum. Mulți copii își petrec titmpul pe rețelele sociale, pe YouTube, sau pur și simplu pe internet. Vreau doar să le arăt o altă perspectivă și un alt mod de a-și petrece timpul liber.
Trebuie să îi convingem pe cei tineri să citească mai mult. Simt că viața mea este mult mai echilibrată când citesc și este o modalitate minunată pentru mine să îmi petrec timpul liber. Mereu îmi place să merg într-o lume diferită cu mintea mea. Este ca o călătorie pentru mine", a declarat Swiatek, potrivit We Love Tennis.
Citește și:

IGA SWIATEK NU ȚINTEȘTE NEAPĂRAT TROFEUL LA BEIJING! CARE E PRINCIPALUL OBIECTIV AL FOSTULUI LIDER WTA

Swiatek a declarat că momentan nu și-a făcut un obiectiv din revenirea pe locul 1 mondial și se axează pe alte lucruri în China. La conferința de presă, ea a dezvăluit că va încerca tactici noi de joc și că va lucra de asemenea pe partea tehnică.
"Am simțit o presiune pe umeri și a trebuit să mă concentrez mai mult pe a deveni mai calmă și pe antrenamentele într-un ritm normal.
Este ceva mai ușor să îți setezi ceva în minte știind că ai de urmărit pe cineva pentru că, până la urmă, asta facem toată viața. Principalul meu obiectiv în China este să încerc și să fac unele lucruri diferit pe teren. Trebuie să lucrez la tehnică, la tactică, și să mă dezvolt ca jucătoare, nu să urmăresc clasamentele", a declarat Iga Swiatek la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo