Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Semnalul de alarmă tras de Swiatek, după calificarea în semifinale la Beijing: "Vă rog să veniți la meciurile noastre"

Andrei Nicolae

Actualizat 06/10/2023 la 13:11 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat în urmă cu puțin timp în semifinalele Masters-ului de la Beijing, după ce a învins-o pe Caroline Garcia în decisiv. La interviul acordat imediat după încheierea meciului, fostul lider mondial a făcut apel la oameni să vină în număr și mai mare la ultimele partide ale turneului, remarcând mai multe locuri libere în arenă.

Świątek zagrała gorzej niż zwykle

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek și-a asigurat locul în semifinalele Masters-ului de la Beijing, după ce a învins-o pe Caroline Garcia la finalul unui meci extrem de disputat, decis în setul al treilea. Fostul lider mondial s-a impus cu 6-7, 7-6, 6-1, la capătul a 2 ore și 38 de minute de joc.
La finalul partidei, Swiatek a fost nevoită să acorde un interviu scurt chiar pe teren, cum se procedează întotdeauna la turneele importante. Unul dintre aspectele despre care a vorbit poloneza a fost meciul de mâine, pe care îl va juca împotriva campioanei de la US Open, Coco Gauff.
Iga a făcut apel la fani în vederea semifinalei cu Cori și le-a cerut să vină în număr cât mai mare la meci. Poloneza a sesizat numărul de locuri libere rămase în arenă în duelul său cu Garcia, motiv pentru care a accentuat dorința de a vedea spectatori pe arena din Beijing mâine.
"Vă rog să veniți la meciurile noastre. Încă avem foarte multe scaune libere. Haideți să încercăm să le umplem. Vom da tot ce avem mai bun ca să creem cel mai bun show posibil. Mulțumim că ne-ați urmărit. Mulțumim pentru ajutorul din toată săptămâna", a declarat Swiatek la finalul meciului, pe teren.
Citește și:

SWIATEK, LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE LA BEIJING! A FOST LA DOUĂ PUNCTE DE ELIMINARE, DAR E ÎN SEMIFINALE

Iga Swiatek a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai puternice jucătoare din lume la capitolul mental. Poloneza s-a duelat astăzi cu Caroline Garcia, în primul sfert de finală de la Beijing, și chiar dacă jocul său nu a fost la cel mai înalt nivel a reușit să obțină calificarea în careul de ași.
Primul set a avut o desfășurare total atipică pentru un meci de fete, niciuna dintre jucătoare nereușind să-și procure vreo minge de break, astfel că totul s-a decis la tie-break. Caroline Garcia a salvat o minge de set și a reușit să-și adjudece prima manșă (10-8 în tie-break).
Swiatek a condus cu break în setul secund, dar și-a pierdut serviciul la 5-4 pentru ea și era să plătească scump. Garcia a condus cu 6-5 și 30-15, dar poloneza s-a regrupat la timp și a împins și a 2-a manșă în tie-break. Iga a avut 5-1, dar s-a ajuns la 5-5, astfel că franțuzoaica era din nou la doar două puncte de succes.
La acel scor, Garcia a trimis un retur puțin afară, iar de acolo totul s-a terminat pentru ea. Swiatek a închis setul doi la punctul următor (7-5 în tie-break) și ulterior a fost de neoprit. Garcia s-a prăbușit din punct de vedere mental și a mai câștigat doar un game până la finalul partidei.
În total, Swiatek a pierdut doar 13 puncte în setul decisiv, impunându-se cu scorul final de 6-7(8), 7-6(5), 6-1, la capătul a două ore și 38 de minute de joc. Pentru Swiatek va fi a 11-a semifinală a anului în circuitul WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo