Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, lecție de supraviețuire la Beijing! A fost la două puncte de eliminare, dar e în semifinale

Nicu Savin

Publicat 06/10/2023 la 10:41 GMT+3

Iga Swiatek este prima semifinalistă a turneului WTA 1000 de la Beijing, după ce a învins-o în 3 seturi pe Caroline Garcia, scor 6-7 (8), 7-6 (5), 6-1. Poloneza a fost cu spatele la zid în setul secund, fiind în două rânduri la două punctele de înfrângere, dar după și-a adjudecat manșa secundă a fost de neoprit.

Iga Świątek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai puternice jucătoare din lume la capitolul mental. Poloneza s-a duelat astăzi cu Caroline Garcia, în primul sfert de finală de la Beijing, și chiar dacă jocul său nu a fost la cel mai înalt nivel a reușit să obțină calificarea în careul de ași.
Primul set a avut o desfășurare total atipică pentru un meci de fete, niciuna dintre jucătoare nereușind să-și procure vreo minge de break, astfel că totul s-a decis la tie-break. Caroline Garcia a salvat o minge de set și a reușit să-și adjudece prima manșă (10-8 în tie-break).

Iga Swiatek, în semifinale la Beijing, după o revenire de clasă în duelul cu Caroline Garcia

Swiatek a condus cu break în setul secund, dar și-a pierdut serviciul la 5-4 pentru ea și era să plătească scump. Garcia a condus cu 6-5 și 30-15, dar poloneza s-a regrupat la timp și a împins și a 2-a manșă în tie-break. Iga a avut 5-1, dar s-a ajuns la 5-5, astfel că franțuzoaica era din nou la doar două puncte de succes.
La acel scor, Garcia a trimis un retur puțin afară, iar de acolo totul s-a terminat pentru ea. Swiatek a închis setul doi la punctul următor (7-5 în tie-break) și ulterior a fost de neoprit. Garcia s-a prăbușit din punct de vedere mental și a mai câștigat doar un game până la finalul partidei.
În total, Swiatek a pierdut doar 13 puncte în setul decisiv, impunându-se cu scorul final de 6-7(8), 7-6(5), 6-1, la capătul a două ore și 38 de minute de joc. Pentru Swiatek va fi a 11-a semifinală a anului în circuitul WTA.
Pentru un loc în marea finală de la Beijing, Iga Swiatek se va duela cu învingătoarea din partida Cori Gauff - Maria Sakkari. Sferturile de finală de pe jumătatea superioară a tabloului sunt Aryna Sabalenka - Elena Rybakina și Liudmila Samsonova - Jelena Ostapenko.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo