Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, dovadă remarcabilă de fairplay, la Beijing! Ce i-a zis lui Medvedev + premieră absolută în ATP

Irina Aldea

Actualizat 04/10/2023 la 20:31 GMT+3

După 6 înfrângeri din 6 meciuri directe în circuitul ATP, Jannik Sinner a reușit să spargă gheața împotriva lui Daniil Medvedev și să-l învingă pe rus în finala de la Beijing. La ceremonia de premiere, italianul a dat o dovadă impresionantă de fairplay.

Jannik Sinner & Daniil Medvedev, Beijing 2023

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, al șaptelea jucător al lumii, a cucerit miercuri al treilea titlu din 2023, al nouălea al carierei. Italianul, care va urca pe locul 4 în clasamentul ATP lunea viitoare, l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, al treilea jucător al lumii, cu scorul de 7-6 (2), 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat două ore și 3 minute de joc.
La ceremonia de premiere, Sinner a dat dovadă remarcabilă de fairplay: "Vreau să-i mulțumesc lui Daniil pentru că în sfârșit m-a lăsat să câștig un meci (zâmbește n.r.). Am avut multe bătălii, mai ales anul acesta. Îți mulțumesc că m-ai făcut un jucător mai bun atât pe teren, cât și la antrenamente. Am lucrat mult la fizicul meu și voi continua să fac acest lucru pentru că este o componentă esențială în jocul meu.
Din acest motiv, gândurile mele se îndreaptă către echipa care m-a susținut și către toți cei care mi-au fost aproape. Este foarte plăcut să împărtășesc acest succes cu voi și este o victorie foarte importantă în călătoria mea. Pregătirea a fost foarte grea și au existat așteptări mari. Nu mă uit prea mult la clasament, obiectivul meu este să mă îmbunătățesc mereu și vreau să continui să fac acest lucru. Mai sunt încă multe de făcut", a transmis italianul.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner, dovadă remarcabilă de fairplay, la Beijing. Premieră absolută în ATP

Pentru Jannik Sinner, aceasta este prima victorie în fața rusului din șapte partide. De asemenea, italianul a cucerit azi al treilea titlu al anului, după cele de la Montpellier și Toronto (ATP 1000), acesta din urmă fiind cel mai important al său până în prezent.Azi, Jannik Sinner a devenit primul italian care a obținut mai multe victorii în fața unor adversari din Top 5 la un singur eveniment ATP pe suprafață dură de când a fost introdus clasamentul ATP, în 1973.
Datorită parcursului încununat cu titlu la Beijing, Jannik Sinner va fi noul număr 4 luni, pe 9 octombrie, ceea ce înceamnă că va fi cel mai bine clasat tenismen din istoria Italiei, la egalitate cu Panatta. Jannik Sinner a trecut la Beijing de Evans, Nishioka, Dimitrov, Alcaraz și Medvedev, cedând pe parcurs două seturi în partidele cu Evans și Dimitrov.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo