Experta Eurosport, Chris Evert, a vorbit despre Rafael Nadal și despre starea de teamă care s-a creat în jurul ibericului, după ce ultima sa accidentare l-a ținut departe de primele turnee pe zgură, înainte de Roland Garros. Evert a subliniat că oportunitatea de a se odihni și de a se recupera înaintea lui Roland Garros ar putea fi de fapt un lucru pozitiv pentru legendarul tenismen spaniol, deoarece ibericul va urmări să cucerească un nou titlu la Paris, acolo unde campion en-titre este Novak Djokovic.
Legenda tenisului Chris Evert a explicat de ce timpul liber impus de Rafael Nadal din cauza accidentării este de fapt "un bonus" înaintea Openului Francez. Campionul de la Australian Open 2022 a fost exclus timp de patru până la șase săptămâni după o fisură la coastă suferită în timpul finalei de la Indian Wells cu Taylor Fritz. Nadal s-a chinuit vizibil să respire în timpul meciului, spunând apoi că i-a fost "dificil", fiind nevoit să se întindă uneori pentru a primi tratament.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 10 ORE

Ce spune Chris Evert despre pauza luată de Nadal de la tenis

Spaniolul se luptase cu o accidentare la nivelul pectoralului în timpul turneului, dar la întoarcerea în Spania le-a spus reporterilor că este "totul bine". Cu toate acestea, după consultarea cu medicul Angel Ruiz-Cotorro, a reieșit că acesta are o fractură de stres - o accidentare care a apărut în timpul meciului cu Fritz.
"Până acum a pierdut un singur meci anul acesta. A avut o serie de atâtea turnee și atât de multe victorii și a avut un început minunat de 2022. Cred că această accidentare este doar un hop de trecut. Cred că oricând Rafa poate să se odihnească și să-și ia timp liber, cred că este un bonus, este un lucru pozitiv pentru el. Ceea ce intră acum în discuție este ce i s-a întâmplat cu ani și ani în urmă. Nu este doar ceea ce s-a întâmplat acum trei sau patru săptămâni.
Are o mulțime de experiență și încredere din anii trecuți în care s-a scos din meciuri grele și a fost numărul 1 mondial. Nu cred că partea mentală îl va afecta. În ultimii 20 de ani, el și-a pus corpul la încercare și cred că cel mai important lucru acum este să te asiguri că este sănătos, mai ales când joci cel mai bun din 5 seturi. Mai ales când joci Grand Slam, șapte meciuri de câștigat și mai ales cu cât de bine joacă ceilalți tenismeni. Cred că este esențial ca el să fie 100% sănătos dacă speră să câștige Roland Garros", a spus Evert pentru Eurosport.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 13 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 15 ORE