Dominika Cibulkova a intrat în atenția presei din Slovacia într-un mod negativ. Fosta jucătoare a beneficiat de vaccinul pentru COVID-19 într-o etapă în care cadrele medicale aveau prioritate.
Gestul Dominikăi a declanșat un val uriaș de critici, în frunte cu mesajul ironic primit din partea unei asistente medicale:
"Din moment ce ai primit un vaccin, care, conform legii, este disponibil doar pentru doctori, te invit să lucrezi în orice departament în care sunt tratați pacienții cu coronavirus", a fost mesajul ironic pe care asistenta i l-a transmis Dominikăi Cibulkova.
Tenis
Fernando Verdasco, suspendat două luni pentru dopaj! Anunțul Agenției Internaționale de Integritate
ACUM O ORĂ
Cibulkova și-a cerut iertare la scurt timp după ce vestea a ajuns în atenția presei din Slovacia și a încercat să aplaneze conflictul.

Cibulkova a luat atitudine după ce a fost criticată dur că s-a vaccinat anti-COVID

Ieri, fosta finalistă de la Melbourne a postat un nou mesaj, în care a anunțat că își dorește să ajute din postura de voluntar în lupta anti-COVID din țara sa. Dominika a dezvăluit că deja a contactat Ministerul Sănătății din Slovacia în acest sens:
"Aş dori să-mi cer încă o dată scuze pentru că eu şi soţul meu ne-am vacinat anti COVID-19. Îmi pare rău pentru toate persoanele vulnerabile şi pentru cei care aşteaptă să-şi facă vaccinul. Am făcut greşeala să cred că noi am fost pe lista pentru vaccinuri nefolosite.
Este o situaţie la care nu vreau să mai fac referire, dar aş dori să-mi ofer ajutorul. Îi transmit ministrului Sănătăţii că doresc să ajut ca şi voluntar în prima linie şi am contactat deja Ministerul Sănătăţii în acest sens.
În acelaşi timp, aş dori să clarific nişte lucruri apărute pe reţelele sociale şi în presă, în privinţa plăţilor de contribuţii la compania de asigurări de sănătate. Din 2009 încoace, am plătit 55.966,58 euro în Slovacia pentru asigurări de sănătate. Am fost scoasă de pe listă pentru doi ani, cât timp am stat în Dubai. Din 19.02.2020 sunt înregistrată din nou şi plătesc contribuţii la stat", a fost mesajul postat de Dominika Cibulkova, pe contul de Instagram.

Cibulkova, finalistă la Australian Open în 2014

Dominika Cibulkova a avut o carieră impresionantă în tenisul feminin. Slovaca a ajuns în sferturile tuturor celor 4 turnee de Grand Slam. Cea mai bună performanță, la cele 4 mari competiții, a venit în 2014, când a ajuns în ultimul act la Australian Open. Cibulkova a bifat și o semifinală la Roland Garros, în urmă cu 12 ani.
Fără doar și poate, cel mai important trofeu câștigat de Cibulkova este cel de la Turneul Campioanelor, din 2016. Per total, slovaca a cucerit 8 titluri WTA, iar cea mai bună clasare din ierarhia WTA a fost locul 4, în 2017.
Retrasă în 2019, Cibulkova a câștigat aproximativ 14 milioane de euro de-a lungul carierei.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 2 ORE
Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
ACUM 4 ORE