Rafael Nadal și-a doborât recordul de victorii la Roland Garros 2022, când a cucerit al 14-lea său titlu pe zgura pariziană. El a devenit cel mai vârstnic campion de la Roland Garros din istorie. Nadal a atins multe repere cu această victorie, inclusiv un record de 22 de titluri de Grand Slam. Această victorie a venit însă cu un preț foarte mare pentru Nadal.
El a dezvăluit că a luat mai multe analgezice pentru antrenamente, iar după meciul cu Corentin Moutet avea dureri atât de mari încât medicii i-au făcut o injecție pentru a-i amorți durerea. Injecțiile au funcționat timp de aproximativ 12 ore, astfel că a fost nevoit să facă mai multe injecții pe tot parcursul turneului pentru a rămâne competitiv.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
S-a întors "mașinăria" Nole? Djokovic e în optimi la Wimbledon, după o victorie clară cu Kecmanovic
ACUM 7 ORE

Djokovic și tenismenii ruși, vizați în continuu de controalele antidoping. De câte ori a fost testat Nadal

Nadal s-a plâns adesea la Paris de durerile insuportabile de la piciorul stâng, însă în meciurile oficiale a arătat o formă de joc de excepție, motiv pentru care au apărut o mulțime de voci care au pus la îndoială integritatea marelui campion spaniol. Directorul WADA a emis ieri un comunicat prin care a afirmat că Nadal nu a folosit nicio substanță interzisă. Ulterior, pe rețelele de socializare a fost emis un raport cu testele antidoping la care au fost supuși tenismenii de top în 2021.
"Organizația Mondială Antidoping" este obligată să indice în mod transparent de câte ori a fost testat orice tenismen anual. Ceea ce este interesant este faptul că există o diferență uriașă în ceea ce privește numărul de controale în rândul jucătorilor. În frunte se află rusul Andrey Rublev, cu 26 de testări, urmat de grecul Stefanos Tsitsipas, cu 23, iar poziția a treia este ocupată de Novak Djokovic, care a fost testat de 21 de ori.
În fruntea listei se află Felix Auger-Aliassime și Casper Ruud, dar motivul pentru care au fost supuși de atâtea ori controlului antidoping este că au jucat mult mai multe turnee decât jucătorii menționați mai sus. La capătul opus, Rafael Nadal a fost testat antidoping de 14 ori și de doar 2 ori în afara competițiilor. Djokovic, la capătul opus, a trebuit să treacă prin această procedură de opt ori în afara competițiilor propriu-zise.
https://i.eurosport.com/2022/06/10/3390441.png
Wimbledon
Este bun sau nu coaching-ul în ATP? Novak Djokovic a dat verdictul: "Spre asta înclin mai mult!"
ACUM 10 ORE
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
ACUM 14 ORE