Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea tânărului de 19 ani apărut din senin în ATP, care promite "să ia pe sus" Wimbledon 2021

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/06/2021 la 15:07 GMT+3

Jack Draper, noua speranță a Regatului Unit în campionatul ATP, continuă să surprindă în cadrul turneului de la Londra.

Jack Draper

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Timeea Franțescu
Tânarul de doar 19 ani a început turneul de la Londra cu o victorie importantă, învingându-l în primul tur pe Sinner, favoritul trei al turneului, într-un duel al noii generații. Partida s-a încheiat în doar două seturi cu scorul 7-6 7-6, după două ore de joc. A urmat o altă victorie importantă pentru Draper, cea împotriva lui Bublik, locul 39 ATP, de care a trecut tot în tie-break, închizând partida cu același scor, 7-6 7-6.
Puștiul a surprins cu puterea psihicului său, reușind să revină în momente importante ale meciurilor, împotriva unor adversari de temut pentru acesta, salvând astfel mici de set în fiecare partidă.
Ajuns în sferturile de finală, englezul îl va confrunta pe conaționalul său, Cameron Norrie, locul 41 ATP. Cei doi se vor duela pentru un loc în semifinală vineri, 18 iunie, după ora 12:00.
"Mă bucur că vom avea un britanic în semifinale. Cameron este un jucător incredibil și o personaă minunată, sunt mândru că voi împărți terenul cu el în sferturile de finală", a declarat Draper.

Jack Draper va debuta anul acesta la Wimbledon

Clasat pe locul 309, Draper va avea șansa să participe la Wimbledon, primind un wildcard din partea organizatorilor, jucând astfel pentru prima dată în cadrul unui turneu de Grand Slam. În urma evoluției sale suprinzătoare de la Londra, puștiul de doar 19 ani pare a fi un oponent de temut pentru ceilalți participanți.
Mereu a visat să joace la acest turneu, încă din copilărie venind la meciurile de pe iarba londoneză pentru a-și urmări jucătorii preferați. Unul dintre persoanele care l-au inspirat pe tânăr a fost chiar Andy Murray, care, de asemenea, se numără printre beneficiarii unui wildcard la Wimbledon.
"Obișnuiam să urmăresc acest turneu și să mă inspir atât de la cei mai buni jucători britanici, cât și de la restul jucătorilor talentați care evoluau...Veneam aici pentru a-l urmări pe Murray", a mărturisit tânărul.
Debutul la Wimbledon va fi o adevărată provocare pentru Draper, fiind pentru prima dată când englezul va evolua într-un meci de cinci seturi, însă victoriile dificile obținute până acum la Londra îi oferă încredere.
Ultimul turneu ATP la care a evoluat Draper este cel de la Miami, unde a fost nevoit să se retragă încă din primul set al meciului contra lui Kukushkin, din cauza unor probleme de sănătate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo