Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz a găsit soluția pentru a compensa lipsa de experiență de pe iarbă. Cum învață ibericul să joace

Andrei Nicolae

Publicat 21/06/2023 la 11:15 GMT+3

Carlos Alcaraz a debutat marți în turneul de la Queen's în primul său meci jucat pe iarbă în afară de cele de la Wimbledon din ultimii ani. Tenismenul iberic nu are extrem de multă experiență pe această suprafață, dar încearcă să găsească diferite metode pentru a ajunge la nivelul celor mai buni, pe lângă orele de antrenament de pe teren.

Carlos Alcaraz of Spain plays a backhand against Arthur Rinderknech of France during the Men's Singles First Round match on Day Two of the cinch Championships at The Queen's Club on June 20, 2023

Credit imagine: Getty Images

Principalul favorit de la Quuen's a disputat ieri primul său meci din cadrul acestui turneu și a avut un meci complicat în fața lui Arthur Rinderknech (83 ATP). Murcianul s-a impus în fața sportivului din hexagon cu greu, cu scorul de 4-6, 7-5, 7-6 (3), după două ore și 37 de minute de joc.
picture

LG, 10 ani

Credit imagine: Eurosport

Acest articol este susținut de LG.
Ibericul a cedat primul set în fața lui Rinderknech, înainte de a depune un efort foarte mare pentru a se impune în seturile 2 și 3. În decisiv, Alcaraz a revenit de la 0-2 pentru a câștiga în tiebreak cu 7-3. Carlitos a demonstrat astfel că are anumite carențe în privința jocului său pe iarbă, suprafață pe care nu este foarte adaptat și unde nu are extrem de multă experiență.
Alcaraz nu are foarte mult timp să se pregătească pentru sezonul de iarbă și nici nu a jucat extrem de multe meciuri în trecut pe această suprafață, fiind conștient că antrenamentele de pe teren nu pot fi suficiente în evoluția sa. Ibericul a dezvăluit după primul tur de la Quuen's că a găsit o metodă alternativă de a învăța cum să joace pe iarbă, mai exact se uită la videoclipuri cu Federer și Murray, care sunt cunoscuți pentru jocul lor extrem de bun de pe această suprafață. Roger s-a impus de șapte ori la All England Club, în timp ce scoțianul are și el două titluri în Londra.
"Am spus întotdeauna că pe iarbă trebuie să te miști bine, iar de acolo pleacă totul. Îmi place să mă uit la videoclipuri cu Federer și Murray, care sunt sunt (n.r. jucătorii) care se mișcă cel mai bine pe iarbă. Nu vorbesc despre Djokovic, pentru că el alunecă la fel ca pe zgură, iar eu nu voi face asta. Trebuie să urmăresc cum se mișcă și să încerc să îi imit", a transmis tenismenul clasat pe locul secund în ierarhia mondială, potrivit We Love Tennis.
Citește și:

Alcaraz nu are în plan succesul la Queen's

Principalul favorit de la Londra este probabil conștient de minusurile sale, motiv pentru care a oferit o declarație care cu siguranță a șocat o parte din fanii sportului. Alcaraz a spus râzând că nu se așteaptă să facă o figură extraordinară la Londra, ci vrea mai degrabă să acumuleze ore în vederea pregătirii sale pentru "testul" cel mare, Wimbledon.
"Sincer, așteptările mele în acest turneu nu sunt ridicate. Am jucat două turnee de iarbă în cariera mea, două la Wimbledon, doar cinci sau șase meciuri. Trebuie să adun ore pe iarbă și să am mai multă experiență. Acum, așteptările mele în a câștiga acest turneu nu sunt foarte ridicate. Sunt focusat să joc pe iarbă, să adun ore și să mă pregătesc pentru Wimbledon.
Mă bucur să joc pe iarbă, este un lucru frumos și este suprafața pe care tenisul oricărui jucător devine frumos. Serviciul și voleul, returul și voleul. Federer a adus eleganță jocului pe iarbă. Îmi placesă am lovituri bune, dropshot-uri, voleuri, asta e frumos pentru mine, de aceea îmi place să joc pe iarbă", a menționat campionul de la US Open 2022, citat de Punto de Break.
În optimile de finală, Carlos Alcaraz se va duela cu tânărul tenismen ceh, Jiri Lehecka (36 ATP). Cei doi jucători se vor întâlni în premieră în circuitul ATP, într-o partidă care va avea loc joi, la o oră pe care organizatorii o vor anunța în cursul zilei de mâine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo