Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz a câștigat la Queen's și e din nou lider mondial! Ibericul, la primul titlu pe iarbă

Nicu Savin

Actualizat 25/06/2023 la 18:01 GMT+3

Carlos Alcaraz l-a învins pe Alex de Minaur în finala turneului ATP 500 de la Queen's, scor 6-4, 6-4, cucerind astfel primul său titlu pe iarbă din carieră. Odată cu acest succes, ibericul l-a devansat pe Novak Djokovic și începând de mâine va ocupa din nou primul loc în ierarhia ATP, pe care și-o va păstra cel puțin până după Wimbledon.

Carlos Alcaraz celebra un punto en Queen's

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz nu a participat la niciun turneu ATP pe iarbă în afară de Wimbledon, până în acest an. Acum, ibericul a decis să se pregătească de grand slam-ul londonez la turneul de la Queen's și a făcut-o în stil de mare campion, cucerind trofeul.
După un debut greoi, cu o victorie în 3 seturi în fața lui Arthur Rinderknech, Alcaraz ajuns în finală fără să mai cedeze set în duelurile cu Jiri Lehecka, Grigor Dimitrov și Sebastian Korda.
picture

Carlos Alcaraz, în control total la Queen's! E în finală, după o victorie clară în fața lui Korda

În ultimul act, ibericul l-a înfruntat pe Alex de Minaur și a controlat partida de la un capăt la altul, impunându-se cu 6-4, 6-4, după o oră și 35 de minute de joc. Alcaraz a făcut un joc aproape perfect: nu și-a cedat niciodată serviciul și a terminat partida cu 15 lovituri câștigătoare, 7 ași și doar 7 erori neforțate. Deși Carlitos a cucerit trofeul, De Minaur se poate consola că a reușit una dintre loviturile anului, un stop voleu în urma căruia mingea a revenit în terenul său.
Așadar, la doar 20 de ani, Carlos Alcaraz a ajuns la 10 titluri ATP în palmares. Acesta are deja un Grand Slam (US Open 2022), dar și 4 Mastersuri (Miami 2022, Indian Wells 2023 și Madrid, 2022 și 2023). Alcaraz deține acum titluri ATP pe toate suprafețele posibile: hard, zgură și iarbă. Îi mai rămâne doar să câștige un turneu in-door pentru a intra în categoria selectă a jucătorilor cu trofee cucerite în toate condițiile posibile.

Carlos Alcaraz merge la Wimbledon din postura de lider mondial

Succesul de la Queen's are o dublă însemnătate pentru tânărul iberic, deoarece este primul trofeu pe iarbă pentru el, dar și pentru că îl readuce în fruntea clasamentului ATP.
Prin cele 500 de puncte obținute prin victoria de azi, Alcaraz ajunge la 7675 de puncte în ierarhia mondială, devansându-l pe Novak Djokovic (7595 de puncte). Ibericul va rămâne lider ATP cel puțin până după Grand Slam-ul de la Wimbledon, unde va trebuie să facă cel puțin același rezultat ca Nole pentru a rămâne în frunte (niciun jucător nu are puncte de apărat, deoarece anul trecut nu s-au acordat puncte la All England Club).
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo