Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, mesaj pentru Djokovic înainte de Wimbledon! Ibericul "a prins aripi" pe iarbă, la Queen's

Irina Aldea

Publicat 24/06/2023 la 21:57 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat sâmbătă în prima sa finală pe iarbă, la Queen's, după ce l-a învins în minimum de seturi pe Sebastian Korda. Ibericul are șansa de a reveni pe locul 1 ATP dacă se impune în finală, iar el știe asta. Carlitos i-a transmis un mesaj lui Novak Djokovic, cel mai titrat tenismen din istorie (ATP).

Carlos Alcaraz, în control total la Queen's! E în finală, după o victorie clară în fața lui Korda

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Londra. Tânărul tenismen spaniol a trecut fără emoții de Sebastian Korda, învingându-l pe american în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute de joc. În ultimul act, Alcaraz se va duela cu Alex De Minaur (18 ATP). Australianul l-a eliminat semifinale pe Holger Rune (6 ATP).
La conferința de presă de după victoria cu Korda, Alcaraz a declarat că s-a surprins chiar și pe sine cu nivelul de tenis arătat la Queen's: "Sincer, m-am surprins pe mine însumi cu nivelul pe care-l arăt în acest moment. Nu mă așteptam să mă simt așa pe iarbă în doar șase zile. Am venit aici doar pentru a acumula experiență, pentru a intra pe teren, a mă antrena și a juca cu acest tip de jucători, pentru a avea o pregătire bună pentru Wimbledon. La începutul săptămânii nu mă așteptam să fiu în finală și să joc la un nivel atât de bun".

Carlos Alcaraz, motivat să-l detroneze pe Novak Djokovic

Carlos Alcaraz are posibilitatea să recupereze locul 1 ATP de la Novak Djokovic, dacă va câștiga titlul la Queen's: "Este un lucru care mă ajută foarte mult, este o motivație în plus pentru mine. Evident, în timpul meciului nu mă gândesc la asta, dar mă face să merg în finală cu un plus de energie. Voi încerca să revin acolo. Să fiu cap de serie numărul 1 la Wimbledon pentru mine este încă un vis. Lucrez pentru a obține numărul unu din nou. Cred că Novak și cu mine avem o luptă frumoasă pentru primul loc", a mai spus Alcaraz.
Ibericul a vorbit inclusiv despre meciul cu De Minaur, dar și despre surprinderea antrenorului său referitoare la nivelul de joc arătat la Queen's: "Îl urmăresc pe Alex de mult timp, a jucat la multe turnee cu fratele meu mai mare. Au jucat când erau mai tineri. Îl cunosc destul de bine. Meciul pe care l-am avut la Barcelona a fost destul de greu. Am salvat o minge de meci cu un passing nebunesc. Cunosc nivelul lui Alex, joacă foarte bine. Are un joc care se potrivește foarte bine pe iarbă. Aș spune că este favorit, cu nivelul arătat. Mă voi bucura de prima mea finală pe iarbă și voi vedea ce se va întâmpla.
Un pic a fost chiar și antrenorul meu surprins (râde). El este foarte mulțumit de nivelul la care joc. Comparativ cu anul trecut, este o altă lume. Fiecare mesaj pe care îl primesc de la el este că este foarte mulțumit de nivelul meu, dar este oarecum surprins", a mai spus Alcaraz la Londra.
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo