Novak Djokovic a părut anul acesta de-a dreptul invincibil în prima parte a sezonului. Sârbul a cucerit în 2021 trei titluri de Grand Slam, la Australian Open, Wimbledon și Roland Garros, iar la US Open a disputat finala, însă a cedat în fața rusului Daniil Mededev, al doilea jucător al lumii. În plus, Djokovic nu a reușit să plece de la Tokyo cu o medalie și a cedat de asemenea în semifinalele Turneului Campionilor.
Chiar și așa, sârbul este fără îndoială cel mai de succes tenismen din 2021. Totuși, este important de precizat faptul că Novak Djokovic nu se regăsește în Top 3 în privința meciurilor câștigate în acest sezon competițional. Sârbul a anunțat după Australian Open că se va axa mai mult pe turneele majore pe viitor.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 6 ORE

Cine a câștigat și cine a jucat în ATP cele mai multe meciuri în 2021

Daniil Medvedev a câștigat în 2021 cele mai multe meciuri: 63. Alexander Zverev ocupă locul secund, cu 59 de partide câștigate, iar podiumul este completat de Casper Ruud, cu 57 de meciuri câștigate. Novak Djokovic e pe locul 4, sârbul impunându-se anul acesta în 55 de dueluri. Nole e urmat de Tsitsipas (55 de victorii), Rublev (53 de victorii), Norrie (52 de victorii) și Sinner (49 de victorii).
Cele mai multe meciuri în 2021 au fost disputate de britanicul Cameron Norrie, cu 77. Locul 2 e ocupat de Daniil Medvedev, cu 76 de meciuri disputate anul acesta. Pe locul 3 se regăsește Rublev, de asemenea cu 76. Pe locurile 4, 5 și 6 se regăsesc Zverev, Tsitsipas, respectiv Ruud, fiecare cu câte 74 de meciuri jucate anul acesta. Sinner a disputat și el 71 de partide în 2021. Djokovic, care a câștigat de 55 de ori anul acesta, a jucat 62 de partide, încasând doar 7 înfrângeri pe durata întregului sezon.
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 6 ORE
Australian Open
De ce aproape nimeni nu l-a susținut pe Djokovic. Anunț din interior: "Adevărul e unul singur"
ACUM 7 ORE