Primii trei jucători de tenis ai lumii, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem se află carantinați la Adelaide, înainte de deplasarea la Melbourne pentru pregătirea primul turneu de Grand Slam din 2021. Cei trei mari tenismeni au fost întrebați de reprezentanții ATP cine este cel mai mare rival al lor în circuit. Rafael Nadal nu a ezitat nicio clipă înainte de a-l nominaliza pe Roger Federer, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam. De partea cealaltă, Novak Djokovic și Dominic Thiem l-au ales pe Nadal.
Nadal și Federer s-au confruntat până acum de nu mai puțin de 43 de ori. Marele campion iberic s-a impus în 26 de dueluri, fiind unul dintre puținii sportivi din circuit care au bilanț pozitiv în fața elvețianului: "Probabil că va trebui să spun Roger Federer. Când am intrat în circuit el era deja cel mai bun jucător din lume. De la începutul carierei mele am mers în aceeași direcție amândoi", a spus Nadal pentru site-ul ATP.

Rafael Nadal, cel mai mare rival al lui Djokovic și Thiem

Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
IERI LA 09:50
Când a fost întrebat despre marele lui rival, liderul mondial din ATP a spus clar și răspicat numele lui Rafael Nadal. Cei doi au o rivalitate fără egal, întâlnindu-se în circuit de 56 de ori. Bilanțul întâlnirilor directe este echilibrat, sârbul având 29, iar ibericul 27. De altfel, Novak Djokovic are bilanț pozitiv cu ambii coloși ai tenisului, Nadal și Federer.
Ultimul lor duel direct a avut loc la Roland Garros în 2020, acolo unde Nadal s-a impus fără nicio problemă în fața marelui lui rival. Dominic Thiem a fost și el ales de jucătorii din ATP. Atât Diego Schwartzman, cât și Alexander Zverev au spus că austriacul este marele lor rival în circuit. Când a fost întrebat chiar el, Thiem a spus că adversarul lui din finalele de la Roland Garros din 2018 și 2019, Rafael Nadal, e cel mai mare rival pe care l-a avut: "Trebuie să-l aleg pe Rafa pentru că împotriva lui și a lui Zverev am jucat unele dintre cele mai importante meciuri, partide din fazele finale", a spus Thiem.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
IERI LA 05:13
Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
19/10/2021 LA 11:34