În viața lui Richard Williams (Shreveport, 1942) există mai multe umbre decât lumini. Richard a început în 1978 să pună la cale planul de a crea cele mai bune tenismene din planetă, deși fetele lui nu erau născute la acel moment. În 1978 a fost fascinat să o vadă pe Virginia Ruzici la Roland Garros. Atunci în vârstă de 23 de ani, Ruzici a cucerit trofeul și a câștigat un cec de 40.000 de dolari. În acel moment, Richard a știut ce vrea să facă: să scrie o carte de aproape 80 de pagini care să conțină toți pașii de urmat pentru a reuși în tenis.
E ușor de anticipat faptul că atât Venus, cât și Serena, au muncit din greu încă de mici, antrenându-se zi și noapte, sub soarele sufocant sau ploaia neîncetată. Ore în șir petrecute pe terenul de tenis și pedepse în serie, toate acestea au fost justificate de Richard spunând că scopul a fost de a-și ține departe fiicele de străzile periculoase din Campton. Tatăl surorilor Williams a intrat chiar și așa în conflict cu membri ai bandelor din Campton, dar și cu poliția, el fiinc denunțat de propriul vecin pentru că și-a scos în zori fetele pe teren pentru a se antrena, care aveau la acel moment 9, respectiv 11 ani: "Asta e treaba noastră, să-i ținem departe de aceste străzi! Vrei să ne arestezi pentru asta?", le spunea el.
CITEȘTE ȘI:
Mutua Madrid Open
Simona Halep poate urca într-un clasament istoric dacă se califică în sferturi la Madrid
01/05/2022 LA 17:55

Richard Williams, înger și demon pentru cum le-a transformat pe Venus și Serena în cele mai bune tenismene ale planetei

Probabil că nu vom ști niciodată cât de departe a mers Richard Williams cu acele metode, asta pentru că în film extremele au fost evitate. S-a vorbit ani la rândul de abuz psihic atât pentru soția sa, cât și pentru fiicele sale, care și-au apărat mereu tatăl, cu care se înțeleg foarte bine în prezent. Cert este că Richard și-a abandonat prima soție, pe Betty Johnson, și cei șase copii ai săi. Faima sa de afemeiat a depășit demult limitele: "Știu că sunt mulți frați, cred că între 15 și 19, din Los Angeles până în Louisiana", a spus Sabrina, născută din prima căsătorie. Ultima soție a lui Richard, Lakeisha Graham, l-a acuzat pe Richard că își "înfometează familia" până în punctul de a fi forțat să-și vândă mașina pentru a cumpăra mâncare.
https://i.eurosport.com/2019/03/05/2537271.jpg

Problemele mentale pe care le-a înfruntat Richard Williams

Medicul lui Richard a mărturisit în instanță că tatăl surorilor Williams suferea de demență și leziuni cerebrale ireparabile. Sănătatea lui a fost precară în ultimii ani, principalul motiv pentru care Serena a justificat absența lui de la nuntă, anunțând asta cu o oră înainte: "Poate că multe fiice nu ar fi reacționat la fel, dar știu problemele pe care le-a avut în ultimii ani. Acum sănătatea lui este mai bună, dar știu că încă nu se simte, nu simte că este perfect", a spus în 2017 Serena Williams, care s-a căsătorit cu Alexis Ohanian, alături de care are o fetiță în vârstă de 4 ani.
Cert este că ambiția lui le-a dus pe cele două fiice ale lui pe culmile gloriei: "Nu am următoarea cea mai bună jucătoare de tenis din lume. Le am pe amândouă", spunea el. "El înțelegea sportul și obsesia era să le transforme în profesioniste. Dar știi ce era mai presus de orice? Că Richard a fost un tată incredibil", a spus primul antrenor profesionist al celor două surori, Rick Macci. Insistența lui Richard a făcut ca întreaga lui familie să fie acceptată în Academia ei din Florida. Înainte de asta, l-a convins pe Paul Cohen, antrenorul lui McEnroe și Sampras, să o antreneze pe o foarte tânără Venus Williams.
Tenis
Cum l-a convins Simona Halep pe Mouratoglou să-i devină antrenor! Dezvăluirea francezului
26/04/2022 LA 06:42
Tenis
Serena l-a surprins pe Mouratoglou, după ce francezul a semnat cu Simona Halep: "Greu de descifrat"
15/04/2022 LA 16:49