Articol scris de Timeea Franțescu
Părerile în ceea ce privește cine este cel mai bun jucător de tenis vor fi mereu împărțite, iar răspunsul o să varieze în funcție de fiecare persoană, fiind argumente suficiente pentru a-l susține pe oricare dintre cei trei "clasici" ai tenisului, Federer, Nadal sau Djokovic.
Dacă în urmă cu zece ani, când Federer domina competițiile de tenis, iar Nadal era clar regele zgurii, nu s-ar fi așteptat nimeni să apară cineva care să egaleze sau chiar să depășească performanțele celor doi, acum lucrurile stau diferit.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 11 ORE
Cu toate că nu se poate stabili cine este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, fiecare având perioade mai bune sau mai rele, de această dată numerele au vorbit.
Conform performanțelor din ultimii zece ani, Djokovic este cel mai bun jucător al ultimului deceniu. În ultima perioadă, Nole a dominat clar circuitul ATP, chiar și cei doi mari campioni, Federer și Nadal, fiind departe de a-i atinge performanțele în acești ani.
În 2018, Djokovic a devenit singurul jucător de simplu care a câștigat toate cele nouă turnee de Master 1000. Acesta a reușit chiar și premiera de a cuceri cele patru trofee de Grand Slam de cel puțin două ori în carieră. Astfel, sârbul este jucătorul cu cele mai multe titluri la simplu câștigate de-a lungul carierei.

Djokovic, aproape de a depăși un nou record

În ceea ce privește turneele de Grand Slam, dupa trofeul câștigat la Roland Garros, un singur titlu îl mai desparte pe sârb de recordul celor doi sportivi.
Turneul de la Wimbledon este pe cale să înceapă, iar sârbul este favoritul principal la cucerirea acestui trofeu. Cu absența lui Nadal de pe tabloul principal și perioada dificilă prin care trece Federer, Djokovic are șanse tot mai mari să egaleze numărul trofeelor de Grand Slam ale celor doi. Astfel, dezbaterea despre cel mai bun jucător al tuturor timpurilor ar putea fi mai deschisă ca niciodată.
Cum cei trei mari campioni se află, probabil, în ultimii ani de carieră, bătălia devine tot mai strânsă. Cu Roger și Rafa care nu trec prin cele mai bune momente ale carierei, Djokovic poate deveni jucătorul cu cel mai mare număr de trofee Grand Slam câștigate. La 34 de ani, starea sa fizică este una excelentă, semn că sârbul mai are de obținut câteva victorii importante până să-și anunțe retragerea din tenis.
În plus, jucătorii noii generații sunt pregătiți să le stea în cale celor trei campioni, astfel încât aceștia vor fi nevoiți să dea tot ce au mai bun de acum înainte dacă vor să se mențină în top și să continue să scrie istorie.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 18 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 19 ORE