Roger Federer și Rafael Nadal împart recordul pentru cele mai multe titluri de Grand Slam cucerite în carierele lor, fiecare având câte 20. Cei doi mari campioni au redefinit conceptul de "rivalitate" în sportul alb în ultimii 15 ani și au dus la un cu totul alt nivel jocul prestat pe cele mai mari scene din tenisul mondial.
Chiar dacă cei doi sunt la egalitate în cursa pentru cele mai multe titluri majore cucerite în carieră, spaniolul este lider clar pe Twitter în cursa celor mai "urmăriți" tenismeni pe această rețea de socializare. De 13 ori campion la Roland Garros, Rafael Nadal are în prezent nu mai puțin de 15,7 milioane de urmăritori pe Twitter, în timp ce Federer are "numai" 12,7 milioane de urmăritori, fiind al doilea în acest top.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
IERI LA 15:38

Cine sunt cei mai "urmăriți" tenismeni pe Twitter | Nadal, "rege" pe social media

Podiumul este completat de cea mai titrată jucătoare de tenis din Era Open, Serena Williams, care are pe Tiwtter 10,8 milioane de urmăritor. Top 5 este completat de Sania Mirza (9,22 milioane de urmăritori) și actualul lider mondial din ATP, Novak Djokovic (8,79 milioane de urmăritori). Retrasă din tenis în februarie 2020, Maria Sharapova e a șasea cea mai urmărită tenismenă, cu 8,57 de milioane de urmăritori. În mod surprinzător, Simona Halep nu se regăsește în Top 30 cei mai urmăriți tenismeni, aflați în activitate sau nu.
Totuși, campioana noastră apare mai sus în top în clasamentul dedicat exclusive tenismenelor din circuitul mondial. Dubla campioană de Grand Slam din România ocupă în această ierarhie locul 17, cu 402,545 de urmăritori. Sunt totuși și alte tenismene care stau mai rău la acest capitol. De pildă, Bianca Andreescu are 203,500 de urmăritori, în timp ce liderul mondial din WTA, Ashleigh Barty, are pe Twitter numai 97,300 de urmăritori.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
IERI LA 13:53
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
IERI LA 11:27