Organizatorii de la Roland Garros au anunțat luna trecută că turneul parizian se va desfășura în perioada 20 septembrie - 4 octombrie. Inițial, al doilea turneu de Grand Slam al anului ar fi trebuit să aibă loc între 25 mai și 7 iunie, însă pandemia de coronavirus i-a determinat pe francezi să ia această măsură. Conflictul a apărut în momentul în care organizatorii au luat această decizie fără a consulta pe nimeni.
În cadrul vodacastului Tennis Legends, Simona Halep, Mats Wilander, Boris Becker și Tommy Haas au discutat despre această problematică. Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, s-a arătat contrariat de decizia pe care francezii au luat-o fără a consulta pe nimeni, spunând că hotărârea lor ar putea da peste cap întreg sezonul competițional în cazul în care turneele se vor relua.
Cred că a fost destul de curajos din partea Federației Franceze de Tenis și Roland Garros să facă asta fără a vorbi cu nimeni, fără a se consulta cu cineva. Dar poate că au vorbit, poate că au dsicutat la telefon și au luat decizia oricum. Știți și voi cum e. Toată lumea e competitivă și poate că lucrurile vor reveni la normal, iar turneul va putea avea loc în Paris cândva când vremea va fi încă bună.
Tenis
VIDEO Simona Halep, meci de tenis în garaj cu fratele ei, Nicolae! Trofeul? "Cozonacul de aur"
17/04/2020 LA 04:46
Sunt sigur că jucătorii, oamenii din toată lumea, fanii acestui sport, vor vrea să fie parte a acestui eveniment chiar dacă are loc la sfârșitul lui septembrie. Jucătorii vor lua parte la acest eveniment, își vor face apariția pentru că până la urmă e vorba despre mulți bani.
Acum vorbit despre evenimentele ITF, 2 turnee de Grand Slam – dar ce spunem despre celelalte turnee? Cum ar fi Madrid, Roma, pe zgură, turneul meu, Indian Wells, Miami. Poate că le vom amâna și pe acestea. Totul se leagă de cuvântul DACĂ. Va fi foarte greu să facem orice aici, în Statele Unite ale Americii, vă spun ca să știți. Gândiți-vă la domnul Țiriac. Toți îl cunoaștem, Boris mai bine decât oricine. Nu îi pasă ce ar urma să facă ITF sau Roland Garros. Ar putea să spună că se împotrivește Open-ului francez. Cum vor decurge toate aceste conversanții? Imaginați-vă toate aceste ego-uri într-o singură încăpere. Da, e vorba despre Grand Slam-uri, turneele pe care cu toții vrem să le câștigăm, dar trebuie să susții propriul tău circuit.

"Cineva trebuie să se gândească și la ei!" Simona Halep & Tommy Haas | Tennis Legends

Mesajul Simonei Halep

Da, dar turneele de Grand Slam și turneele masters sunt prioritatea jucătorilor din Top 100, să zicem. Dar pentru restul jucătorilor e diferit pentru că ei nu au acces direct la aceste competiții, va fi dificil. Cineva trebuie să se gândească și la ei, de asemenea. De la locul 100 în sus, liderii trebuie să discute și despre ei pentru că toată lumea va avea propria opinie, iar opinia mea, de pildă, poate că este diferită față de o jucătoare de pe locul 120 WTA.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM O ORĂ
Australian Open
Predicția americanilor despre duelul Simona Halep - Alize Cornet: "Ea va fi probabil agresorul!"
ACUM 4 ORE