Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine e Anna Kalinskaya, jucătoarea pe care o înfruntă Simona Halep în optimi la Washington

Irina Aldea

Publicat 03/08/2022 la 14:36 GMT+3

Simona Halep o întâlnește în această seară pe Anna Kalinskaya în faza optimilor de finală de la Washington. Va fi prima întâlnire directă dintre cele două tenismene în circuitul WTA, iar partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe eurosport.ro, în jurul orei 22, ora României.

Anna Kalinskaya

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a început cu dreptul pregătirea pentru US Open, avansând în optimile de finală la Washington după o victorie în două seturi în fața Cristinei Bucșa, scor 6-3, 7-5. Deși a avut câteva momente de cădere, în care a comis o mulțime de erori necaracteristice, sportiva noastră a închis meciul la timp.
În continuare, pentru un loc în sferturile de finală de la Citi Open, Simona Halep se va duela cu ocupanta locului 71 WTA, Anna Kalinskaya, din Rusia. Aceasta din urmă a trecut de americanca Madison Brengle în minimum de seturi, scor 6-3, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 7 minute de joc. Născută la Moscova, Kalinskaya provine dintr-o familie de sportivi, însă nu a reușit până acum să obțină niciun rezultat notabil la simplu.
CITEȘTE ȘI:

Cine e Anna Kalinskaya, adversara Simonei Halep din optimile de la Washington

În prezent pe locul 71 WTA, cea mai bună poziție ocupată de Kalinskaya a fost 70, atinsă în luna iulie a acestui an. În 2022, sportiva din Rusia are 17 victorii și 15 înfrângeri la activ, nereușind să spargă gheața la cel mai înalt nivel. În prezent, Anna Kalinskaya e antrenată de Patricia Tarabini.
Ambii părinți sunt foști jucători profesioniști de badminton - acum tatăl lucrează la federație, iar mama antrenează juniori; fratele său este jucător de fotbal în Rusia. A început să joace tenis la vârsta de cinci ani, după ce și-a urmărit vărul jucând în timp ce își petrecea vara la bunica sa. Potrivit site-ului WTA, Kalinskaya e de părere că are o bună înțelegere a jocului și îi place să joace diversificat. Suprafața ei preferată de joc este hardul, iar turneul favorit este cel de la Sankt Petersburg.
Sportiva din Rusia a afirmat că nu a avut un idol în copilărie, dar i-a urmărit mult și s-a inspirat de la Justine Henin, Rafael Nadal, Roger Federer și Kim Clijsters. Cele mai frumoase amintiri din tenis sunt prima exiperiență în Fed Cup (actuală Billie Jean King Cup) și, de asemenea, atmosfera extraordinară de care s-a bucurat când a învins-o pe Sloane Stephens pe stadionul Arthur Ashe la US Open 2019. La simplu, Kalinskaya nu a câștigat încă niciun titlu, dar la dublu și-a trecut în palmares 3 succese: 2022 - St. Petersburg (McNally); 2021 - Portoroz (Mihalikova); 2019 - Praga (Kuzmova).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo