Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fritz, Tiafoe și Pegula au criticat condițiile de joc de la Washington: "Sunt îngrozitoare. A fost ca un război"

Andrei Nicolae

Publicat 06/08/2023 la 10:42 GMT+3

Turneul de la Washington este aproape de final, iar competiția din Statele Unite nu le-a creat sportivilor prezenți doar amintiri plăcute. Trei dintre oamenii prezenți la Mubadala Citi DC Open, Taylor Fritz, Frances Tiafoe și Jessica Pegula au găsit un motiv pentru care să fie nemulțumiți de condițiile prezente chiar la Open-ul din țara lor natală.

Taylor Fritz et Frances Tiafoe à Tokyo en 2022

Credit imagine: Getty Images

Mubadala Citi DC Open este pe cale să se încheie astăzi atât la nivel feminin, dar și la masculin. Competiția din America de Nord a avut la linia de start extrem de mulți sportivi din Statele Unite care au venit să concureze acasă, însă nu toți dintre ei pleacă și cu o impresie bună după turneul din capitală.
Taylor Fritz, Frances Tiafoe și Jessica Pegula, trei dintre cei mai buni tenismeni ai lumii, prezenți la DC Open, și-au exprimat fiecare pe rând supărarea cu privire la un aspect al turneului ce le-a afectat jocul. Cu toții au fost lăsați cu un gust amar de mingile folosite de organizatorii turneului, care nu le-au permis să joace un tenis mai rapid, fiind blocați în raliuri de lungă durată, deoarece mingile erau foarte grele.
Fritz și-a exprimat această frustrare după partida cu Jordan Thompson din sferturile competiției: "Mingile astea sunt îngrozitoare, cele mai grele mingi din lume. A fost un război, da. Pur și simplu cu modul în care mingile astea sunt atât de lente, este dificil să închei puncte. O să ai inevitabil aceste raliuri lungi și fizice", a spus Fritz, potrivit Tennis Up To Date.
Citește și:

Tiafoe și Pegula sunt în asentiment cu Fritz

Frances Tiafoe și-a exprimat și el părerea cu privire la mingile folosite la el "acasă" după ce a fost eliminat în sferturi de Dan Evans.
"Cred că mingile l-au ajutat mult (n.r. pe Evans). Sunt destul de pufoase, deci este greu să le lovești. Sunt condițiii mai lente, care îl ajută să facă slice-uri și care mă încetinesc pe mine. Da, clar face totul mai fizic."
Jessica Pegula, principala favorită a competiției, a comentat și ea în mod negativ asupra mingilor folosite de organizatorii de la Washington după partida cu Elina Svitolina desfășurată tot în faza sferturilor.
"Da, a fost complicat. Mingile s-au simțit destul de grele. Dar da, mă bucur că am reușit (n.r. să câștig) pentru că mingile sunt niște mingi cu care nu am mai jucat niciodată. Mi-a luat cu siguranță câteva zile să îmi ajustez tensiunea și să mă obișnuiesc cu aceste condiții."
Toți cei trei care au semnalat problema mingilor nu se mai află în prezent în turneu, fiind cu toții eliminați în drumul spre finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo