Întotdeauna turneele de Grand Slam scot la iveală povești impresionante ale unor sportivi mai puțin cunoscuți, emoțiile fiind trăite de aceștia la o intensitate mult mai mare atunci când se află la cele mai importante competiții din tenisul mondial.
Un astfel de exemplu este și cel al Clarei Burel, o franțuzoaică de numai 19 ani, care a izbutit aseară prima victorie a carierei pe un tabloul principal de Grand Slam. Burel a trecut de Arantxa Rus (67 WTA) după un meci maraton și o va înfrunta în runda următoare pe slovena Kaja Juvan (103), victorioasă cu 6-3/6-3 împotriva fostei nr. 1 mondial, Angelique Kerber.

Roland Garros: Clara Brunel a plâns în brațele mamei după primul succes din carieră la Paris

Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din a doua zi a sferturilor de finală
ACUM 9 MINUTE

Meci istoric la Roland Garros 2020

Meciul dintre Rus și Burel a început târziu, după ora 21:00 (ora Franței) și a durat 2h57', devenind astfel primul meci din istoria competiției care se încheie după miezul nopții. Acest lucru a fost posibil, deoarece orgaziatorii au pus instalații de nocturnă pe mai multe terenuri, astfel că meciurile nu vor mai fi întrerupte din cauza întunericului.
Meciul în sine a avut o desfășurare de infarct. A.Rus, jucătoare care i-a luat recent un set Serenei Williams la Cincinnati, a câștigat primul set la tie-break (9-7), iar apoi a servit pentru meci la scorul de 6-5 în setul secund. Franțuzoaica a găsit însă resurse să faca break-ul, iar apoi a câștigat și tie-break-ul (7-2), pentru ca în decisiv să se impună cu 6-3 la capătul a aproape 3 ore de joc.
Imediat după mingea de meci fructificată, jucătoarea din Franța nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a plâns în brațele mamei sale, care a încurajat-o de pe margine pe tot parcursul partidei.
https://i.eurosport.com/2020/03/03/2788285.jpg

Victoria carierei pentru Clara Burel

Aceasta a fost fără îndoială cea mai importantă victorie din carieră pentru Clara Burel, care până acum nu izbutise niciun succes la o jucătoare din Top 200 și nici măcar nu luase vreun set la una din Top 100.
Fostă număr 1 mondial la junioare, Clara Burel a traversat o perioadă dificilă după ce a trecut la senioare, ea suferind anul trecut o operație la încheietura mâini stângi, care i-a oprit ascensiunea.
"La final, când am văzut-o pe mama mea, m-am gândit la anul trecut, când mă uitam la Roland Garros și tocmai făcusem o operație la încheietura mâinii (stânga), a fost dificil. Când mi-am dat seama că am câștigat, m-am gândit la tot, a fost multă emoție. Sunt foarte obosită, dar evident că există multă emoție după acest joc.", a spus Burel la finalul partidei de aseară.
Vizibil cuprinsă de emoție, Burel a spus după meci că nu și-a dat seama de cât de târzie a fost ora la care s-a încheiat partida: "Tocmai am văzut că era aproape ora 1 dimineața, nu mi-am dat seama în timpul meciului că este atât de târziu, am crezut că este 21:00 sau 22:00, a fost o surpriză să constat că e așa târziu. Nu am început niciodată un meci fiind atât de întuneric afară."
Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires în 2018, Clara Burel reprezintă viitorul tenisului francez. De altfel, ea a fost selectată în 2018 de Yannick Noah (pe atunci căpitanul echipei de FED Cup) în echipa Franței. La începutul anului, Burel a primit un wild-card pentru Australian Open, acolo unde a pierdut în primul tur în fața Carlei Suarez Navaro. Săptămâna trecută la Strasbourg, Burel a reușit prima ei victorie într-un turneu WTA în fața Katerynei Bondarenko, pentru ca mai apoi să piardă în turul 2 contra chinezoaicei Shuai Zhang.
https://i.eurosport.com/2020/09/29/2896920.jpg
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului memorabil dintre Felix Auger-Aliassime și Daniil Medvedev
ACUM 13 MINUTE
Australian Open
Simona Halep a revenit în țară și a comentat cazul Djokovic: "Tenisul nu avea nevoie de așa ceva"
ACUM 42 MINUTE