Legenda tenisului, Chris Evert, a făcut o declarație cu adevărat măgulitoare la adresa Simonei Halep (29 ani, 2 WTA).
În plină pauză competițională, WTA a inițiat un serial despre jucătoarele care au urcat de-a lungul timpului pe prima treaptă a clasamentului mondial, iar prima provocare lansată lui Chris Evert a fost aceea de a numi jucătoarele în care s-a identificat ulterior, după încheierea strălucitei sale cariere, ca stil de joc.
Chris Evert nu a ezitat în a face această comparație. "Am fost puternică, plasam bine mingea, aveam ritm în jocul meu și nu comiteam multe greșeli neforțate. Mă pot identifica în jocul Simonei Halep", a declarat Evert pentru WTA.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 8 ORE
Alegerea nu este deloc întâmplătoare, având în vedere faptul că Evert a fost o jucătoare excelentă pe zgură, reușind cea mai lungă serie de victorii consecutive pe această suprafață din istoria tenisului (125 victorii). De la microfonul de comentariu tv, Chris Evert a declarat în repetate rânduri că o consideră pe Simona Halep cea mai bună jucătoare pe zgură a momentului.
Chris Evert a evidențiat, per total, două nume: Simona Halep și Monica Seleș.
Jucătoarea care a petrecut 260 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA a continuat analiza: "Nu am fost creativă precum Martina Hingis, o jucătoare strălucitoare din acest punct de vedere. Pe partea mentală pot să mă compar cu Monica Seleș. Am fost foarte stăpână pe mine și am reușit de fiecare dată să-mi gestionez pe teren emoțiile", a concluzionat Chris Evert.
Protagonista unei rivalități acerbe cu Martina Navratilova, Chris Evert a rămas o figură omniprezentă în tenisul zilelor noastre, în cabina de comentariu pentru diferite televiziuni, astfel încât imaginea pe care o are asupra circuitului este foarte precisă.

Evert, despre numitorul comun pe care îl au toate jucătoarele care au ajuns #1

Începând cu 3 noiembrie 1975, când Evert a devenit primul număr unu din istoria tenisului feminin, 27 de jucătoare au atins locul 1 WTA, iar americanca a pus lupa asupra similitudinilor dintre ele.
"Din afară, toate aceste campioane par atât de diferite, dar toate au aceleași calități la interior. Sunt multe jucătoare în circuit care au etica muncii, concentrare, disciplină și dorință. Dar marii campioni sunt mânați de o forță deosebită. Sunt hotărâți, au foame de victorii. Vor face orice este nevoie, orice sacrificiu. Sunt pregătiți pentru orice. Jucătorii de elită știu înălțimile pe care le pot atinge și își înțeleg limitele. Au o cunoaștere foarte bună a jocului lor și gândesc până la cele mai mici detalii", a mai declarat Chris Evert pentru site-ul WTA.
Australian Open
Când joacă Sorana Cîrstea (vs Kucova) și Irina Begu (vs Mertens) în turul 2 la Australian Open 2022
ACUM 15 ORE
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, în al doilea tur la Australian Open 2022
ACUM 16 ORE