După semifinala de la Dubai, sportiva noastră spera să poată stopa alunecarea pe tobogan din ierarhia WTA, acolo unde a ajuns pe locul 27. În curând Simo nu va mai fi cap de serie, iar perspectivele avansării în turnee scad.
Halep a apărut luni afectată de ceea ce s-a întâmplat în ultimul set cu Ostapenko, la Dubai, unde a cedat cu 0-6, și nu a reușit niciun moment să țină pasul cu Carolne Garcia. Vorbim de o premieră negativă în ultimii 4 pentru sportiva noastră: tocmai în septembrie 2018 a pierdut un meci în primul tur al unui turneu. Atunci, Simo a fost nevoită să se retragă de la Beijing, după ce a cedat primul set cu 6-1 în disputa cu Ons Jabeur.
Francezii au jubilat după succesul puțin scontat al reprezentantei lor, care era condusă de Halep cu 7-1 la întâlnirile directe. "Performanță grozavă a Carolinei Garcia, care a surclasat-o pe Simona Halep", e titlul dat de L'Equipe.
Roland Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng, în turul doi la Roland Garros, live pe Eurosport 1, în jurul orei 16:00
ACUM 6 ORE
"Tragerea la sorți nu a fost ușoară pe hârtie pentru Caroline Garcia (numărul 76 WTA). Simona Halep, fost număr 1 mondial, i-a ieșit în cale încă din primul tur, dar sub rafale de vânt care le-au deranjat constant pe cele două jucătoare, franțuzoaica a fost cea care s-a adaptat mai bine. Mai presus de toate, Garcia a fost capabilă să dea dovadă de o concentrare mai mare. Ea a anulat astfel cele nouă puncte de break pe care le-a avut adversara și a câștigat grație unui joc solid. Un început bun de turneu WTA 1000, care amintește de startul de sezon de la Sydney, când le-a învins pe Pegula (22 WTA) și Rybakina (13 WTA)", mai scriu francezii.
CITEȘTE ȘI:
JAQUELINE CRISTIAN ADUCE SINGURA VICTORIE ROMÂNEASCĂ DE AZI LA DOHA! SUCCES URIAȘ CU ELENA RYBAKINA

Ce urmează pentru Simona Halep, după eliminarea de la Doha

Pentru Simona Halep urmează o pauză de aproape 3 săptămâni până la revenirea în circuitul feminin de tenis. Românca, fost lider mondial în clasamentul WTA, va juca la Indian Wells, turneu pe care l-a câștigat în 2015. Competiția din Statele Unite ale Americii, care face parte din categoria turneelor de 1000 de puncte, se va disputa în perioada 9-20 martie.
După Indian Wells, dacă totul merge conform planului, Simona Halep va face deplasarea la turneul de la Miami, care debutează pe data de 23 martie și se încheie pe 3 aprilie. Aceste două turnee sunt ultimele din sezonul de hard înainte ca sportiva noastră să treacă la competițiile desfășurate pe suprafața preferată de joc, zgura.
Problema e că, deși e văzută de specialiști drept favorită pe suprafața roșie, sportiva noastră trebuie să schimbe ceva în pregătire și să se adune. Jocul etalat e mult sub posibilități, iar una din cauzele rezultatelor atât de slabe e cu siguranță reprezentată de faptul că Halep nu are antrenor. E nevoie de un tehnician de top, un fin psiholog care să o înțeleagă și care să îi ghideze pașii atent.
Roland-Garros
EXCLUSIV | Bianca Andreescu, mesaj special pentru Simona Halep! Ce le-a transmis fanilor din România
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Mats Wilander a analizat colaborarea Halep-Mouratoglou! La ce capitol crede că va progresa românca
ACUM 9 ORE