Fost lider mondial în clasamentul ATP, Andy Murray nu va juca anul acesta la Roland Garros. În schimb, britanicul de pe locul 123 ATP se va întoarce în țara natală și se va concentra exclusiv pe sezonul de iarbă, sezon în care speră să aibă mai multe șanse să lege câteva partide și să joace fără dureri.
Triplul câștigător de Grand Slam din Glasgow a fost prezent săptămâna aceasta la Roma, după ce a experimentat dureri în zona inghinală. Murray s-a antrenat la Foro Italico cu Novak Djokovic și a jucat doar în proba de dublu în capitala Italiei, alături de compatriotul Liam Broady. Deși credea că a scăpat de dureri, acestea au revenit, iar Murray a decis să nu forțeze revenirea și să revină în Marea Britanie pentru recuperare și pregătirea sezonului de iarbă.

Andy Murray va rata și Roland Garros 2021

Moselle Open
Andy Murray e în sferturi la Metz, după o evoluție solidă în fața lui Pospisil! Rezumatul partidei
23/09/2021 LA 08:16
În proba de dublu la Roma, Andy Murray a disputat doar două meciuri. După ce cuplul Murray/Broady a trecut de echipa formată din Purcell/Saville, perechea 100% britanică a cedat în fața lui Horia Tecău și a lui Kevin Krawietz. Murray ar fi trebuit să zboare la Geneva pentru a juca acolo în proba de simplu, însă durerile resimțile la Roma l-au făcut să reconsidere programul gândit anterior.
Britanicul trebuia să joace în calificările de la Roland Garros, însă durerile din zona inghinală l-au făcut să renunțe la al doilea turneu major al anului și să se concentreze pe sezonul de iarbă, în care va debuta la Queen’s Club începând cu 14 iunie. Ultimul meci disputat de Murray la simplu a fost pe 3 martie, la Rotterdam. Acolo, britanicul a cedat în două seturi în fața lui Andrey Rublev.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Murray: "Nu o să îi dau vreodată un sfat Emmei Răducanu". În ce condiție renunță la "convingerea" sa
21/09/2021 LA 07:30
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24