Novak Djokovic este fără îndoială unul dintre cei mai buni jucători de tenis din câți au existat, a câștigat peste 140 de milioane de dolari în carieră, însă drumul lui către succes a avut la tot pasul obstacole și dificultăți. Când era doar un copil și evolua în circuitul destinat juniorilor, familia lui Nole nu dispunea de banii necesari să-l susțină pe Novak într-unul dintre cele mai scumpe sporturi.
Mama liderului mondial din ATP, Dijana Djokovic, a vorbit despre greutățile pe care le-a întâmpinat când Nole era la început de drum.
Mă trezeam în fiecare zi și nu știam cum să cumpăr pâine pentru noi. Dar nu primeam nimic în Serbia. Am avut parte de multe nopți fără să dormim. Îngrijorarea mă făcea să-mi fie rău. Nu am avut de ales. Srdjan (n.r. tatăl lui Novak) a bătut la o mie de uși ca să-i găsească un sponsor. A vorbit cu mulți oameni de afaceri despre Novak, i-a întrebat dacă vor să investească, însă oamenii nu au vrut să audă de așa ceva. Rău pentru ei – azi probabil că ar fi făcut o mulțime de bani. Srdjan a făcut multe eforturi, a împrumutat bani de la oameni care aveau afaceri ilegale. Bineînțeles, voiau banii cu dobândă. Ne învârteam în cerc. Ca să plătească un împrumut, trebuia să facă altul.
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 5 ORE
Nole este primul jucător de tenis sârb care ajunge pe locul de lider mondial în clasamentul ATP și primul sârb care câștigă un titlul de Grand Slam în proba de simplu. Djokovic are în prezent 17 titluri majore în carieră și a declarat adesea că vrea să devină cel mai titrat jucător de tenis din istorie, titulatură pe care Federer o are în prezent, cu 20 de titluri majore.
https://i.eurosport.com/2020/05/13/2818312.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 8 ORE
Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
ACUM 8 ORE