Australian Open 2022 se apropie cu pași repezi. Primul turneu major al anului viitor este programat în perioada 17-30 ianuarie. Australia este una dintre cele mai precaute țări când vine vorba de pandemia de coronavirus și din păcate, nu foarte multe s-au schimbat de la ediția din 2021, ediție la care tenismenii au ajuns cu zboruri speciale, coordonate de organizatorii turneului de la Antipozi.
Și în 2022 se va proceda la fel, însă organizatorii au adoptat și o măsură care ar putea să nu fie pe placul mai multor tenismeni. Este vorba în special despre jucătorii care vor trebui să treacă de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, asta pentru că finalele calificărilor se vor fi încheiat pe 24 decembrie 2021, în Orientul Mijlociu.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 14 ORE

Restricțiile de la Australian Open sunt în continuare în vigoare

Potrivit unor surse din preajma organizatorilor turneului, calificările în care vor concura tenismenele va avea loc în Dubai, iar jucătorii se vor lupta în Abu Dhabi pentru un loc pe tabloul principal. Avioanele închiriate pentru personalul turneului vor pleca din regiune în perioada 23-26 decembrie.
Astfel, pentru tenismenii care visează să repete performanța Emmei Răducanu de la US Open la Australian Open vor exista mai multe piedici. Sportiva din Marea Britanie a plecat din calificări la Flushing Meadows și a cucerit marele trofeu după o finală disputată în compania canadiencei Leylah Fernandez.
Rămâne de văzut și ce decizie va lua Simona Halep, pentru că și tenismenii de pe tabloul principal vor fi nevoiți să ajungă la Melbourne destul de devreme pentru a petrece o perioadă de mai multe zile în carantină. Românca ar putea totuși primi un tratament diferit, tocmai pentru că este vaccinată. Craig Tiley, directorul turneului Australian Open, a declarat că jucătorii care sunt vaccinați vor fi tratați diferit față de cei care nu sunt, cu mai puține restricții în vigoare și, eventual, o carantină mai ușor de suportat.
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 15 ORE
Tenis
Bianca Andreescu și-a găsit antrenor, după despărțirea de Groeneveld! Cine o pregătește pentru 2023
ACUM 19 ORE