WTA acordat, luni, premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2019 lui Craig Tyzzer, tehnicianul liderului mondial din WTA, Ashleigh Barty. Tyzzer a devenit al doilea antrenor care obține această distincție, ea fiind introdusă în 2018, când câștigător a fost desemnat Sascha Bajin, tehnicianul de la acel moment al japonezei Naomi Osaka.
Craig Tyzzer lucrează alături de australianca Ashleigh Barty de patru sezoane, iar în acest an, eleva lui a reușit să încheie pe primul loc în ierarhia WTA. De asemenea, tenismena de 23 de ani a cucerit primul ei turneu de Grand Slam, la Roland Garros. Ea a mai cucerit Turneul Campioanelor, Miami și Birmingham.
Tenis
Ashleigh Barty, prima reacție despre Simona Halep, după cazul de dopaj! "Am vorbit cu ea"
08/11/2022 LA 07:52

Craig Tyzzer, cel mai bun antrenor din 2019

Ceilalți doi nominalizați pentru acest premiu au fost germanul Torben Beltz, care lucrează cu jucătoarea din Croația, Donna Vekic, și canadianul Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu.Tot luni, WTA a anunțat că cehoaica Petra Kvitova a câștigat pentru a șaptea oară consecutiv premiul fairplay, intitulat "Karen Krantzcke".
De asemenea, jucătoarea canadiană Gabriela Dabrowski a obținut premiul "Peachy Kellmeyer Player Service", acordat sportivei care a contribuit cel mai mult la inițiativele WTA și care și-a sprijinit colegele din circuit. În plus, au fost acordate și premiile pentru cele mai bune turnee, în funcție de categoria din care fac parte, astfel:
  • WTA Premier Mandatory: BNP Baribas Open (Indian Wells)
  • WTA Premier 5: Dubai Duty Free Tenis Championships
  • WTA Premier: Porsche Tennis Grand Prix (Stuttgart) și St. Petersburg Ladies Trophy (egalitate)
  • WTA International: Abierto Mexicano TELCEL presentado por HSBC (Acapulco) și ASB Classic Auckland (egalitate).
Premiile anuale pentru cele mai bune jucătoare vor fi anunțate miercuri, 11 decembrie.
Tenis
Ash Barty, noi dezvăluiri despre retragere! Când a simțit cu adevărat că trebuie să spună stop
28/10/2022 LA 17:09
Tenis
Ashleigh Barty s-a angajat, după retragerea din tenis! Ce funcție ocupă la o companie din Australia
19/08/2022 LA 14:46