Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, înfrângere dramatică în optimi la WTA Charleston, în fața Jessicăi Pegula, după un adevărat roller coaster

Actualizat 07/04/2023 la 00:12 GMT+3

Irina Begu a cedat dramatic partida în fața Jessicăi Pegula, favorita numărul 1 la câștigarea competiției, în optimi de finală la Charleston, scor 5-7, 6-4, 4-6, la capătul unui meci nebun, cu răsturnări fabuloase de scor.

Irina Begu - US Open

Credit imagine: Eurosport

Irina Begu a fost aproape de calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Charleston, după partida cu favorita numărul 1, Jessica Pegula.
După un prim set echilibrat, în care Irina a condus cu 5-4, deși Pegula începuse cu break jocul, românca a cedat în prelungiri, 5-7.
Începând cu setul secund s-a jucat fabulos, cu momente perfecte pentru fiecare dintre jucătoare. Pegula a început ca din tun setul al doilea și părea că se îndreaptă spre un succes categoric, conducând 4-0. Din acel moment, Irina a revenit uluitor în joc și a dictat ritmul setului, pe care l-a închis la 6-4. Begu a continuat forma excelentă arătată în setul al doilea și în actul decisiv, distanțându-se la 4-0, moment în care a căzut inexplicabil, permițându-i Jessicăi să sune revenirea.
Zis și făcut, pentru că până la finalul jocului doar Pegula a mai contat în meci, câștigând 6-4, pentru calificarea în sferturi, acolo unde se va duela cu Paula Badosa.
4-6. SET ȘI MECI PEGULA! Final nebun de meci în optimile de finală de la Charleston, adjudecat de Pegula, favorita numărul 1 a turneului, după ce Irina a condus cu 4-0 în decisiv.
4-5. Pegula este de neoprit în final de meci, iar Begu nu mai găsește drumul spre revenire. Jessica va servi pentru meci.
4-4. Avem un final dramatic în această partidă! Pegula revine și egalează la 4.
4-3. Scenariu invers față de setul secund. Jessica Pegula traversează un moment bun în decisiv și strânge scorul la 4-3.
4-2. Pegula nu cedează ușor și îi dă emoții Irinei, legând două game-uri. Begu servește pentru a se detașa.
4-1. Pegula oprește seria fabuloasă a Irinei, de 10 game-uri câștigate la rând, și dă semne de revenire în joc.
4-0. Irina reușește un nou break și e la 2 game-uri de câștigarea meciului.
3-0. Begu, 9 game-uri consecutive. Pegula, favorita numărul 1, nu găsește calea pentru a ieși din acest moment al meciului și doar Irina contează în joc.
2-0. Românca este incredibilă pe teren, Pegula nu are reacție după ce a pierdut setul. Begu se distanțează în debutul decisivului.
1-0. Irina joacă perfect, începe bine setul decisiv și face al șaptelea game consecutiv.
UPDATE | Începe setul decisiv dintre Begu și Pegula
6-4. SET IRINA! FA-BU-LOS! Irina joacă impecabil și revine fantastic în setul al doilea, după ce a fost condusă cu 0-4. Avem decisiv!
5-4. Irina este de neoprit. Cinci game-uri consecutive pentru româncă, după 20 de minute de joc aproape de perfecțiune. Pegula va servi pentru a evita decisivul.
4-4. Irina este senzațională și revine de la 0-4 la 4 egal, după ce totul părea că merge în favoarea Jessicăi Pegula. Begu va servi pentru a prelua conducerea.
3-4. Irina are momente bune de joc și face trei game-uri consecutive.
2-4. Irina reușește să lege două game-uri într-un moment greu al partidei și va servi pentru a se apropia de Pegula.
1-4. Begu câștigă primul game din setul secund.
0-4. Irina e cu moralul la pământ și Pegula mai pune un game pe tabelă, fiind tot mai aproape de finalul meciului.
0-3. După 40-0 pentru Irina, pe propriul serviciu, Jessica mai face un break și se distanțează la 3-0 în setul secund, reușind 6 game-uri la rând, de la 5-4 în primul set pentru Begu.
0-2. Irina irosește minge de re-break, iar Pegula revine și închide game-ul în favoarea ei.
0-1. Jessica Pegula începe bine setul secund și câștigă primul game pe serviciul lui Begu, la fel ca la începutul meciului.
UPDATE | Începe al doilea set al partidei dintre Begu și Pegula.
5-7. SET PEGULA! Begu are mingi de re-break, dar Pegula nu face pas greșit și închide setul, după aproape o oră de joc.
5-6. Pegula e din nou la conducere, după ce reușește break-ul, iar acum va servi pentru a închide primul set.
5-5. Pegula face game la 0 și primul set se prelungește. Begu servește pentru a reveni la conducere.
5-4. Cel mai încins game al primului set, într-un moment cheie, la egalitate pe tabelă. Begu salvează două mingi de break, însă nu reușește să încheie game-ul în favoarea ei. După a treia minge de break salvată, Irina preia conducerea, 5-4. Pegula va servi pentru a rămâne în set.
4-4. Irina egalează situația pe tabelă, după ce recuperează break-ul. Begu va servi pentru a prelua conducerea în set.
3-4. Begu face game la 0 și rămâne în set. Pegula va servi cu mingi noi.
2-4. Pegula nu greșește pe serviciul ei, iar diferența pe tabelă este în continuare făcută de primul break, din startul partidei.
2-3. Irina echilibrează jocul, după începutul bun al Jessicăi Pegula și nu mai cedează pe propriul serviciu. Adversara are însă un game în față.
1-3. Pegula nu cedează pe propriul serviciu și rămâne la conducerea jocului.
1-2. Irina câștigă cel dintâi game din optimi, după un joc perfect la serviciu.
0-2. Jessica Pegula își consolidează break-ul și se distanțează la 2-0 în startul meciului.
0-1. Pegula face primul break al meciului, câștigând categoric cel dintâi game al duelului cu Begu, pe serviciul româncei.
UPDATE | Start de partidă în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Charleston. Meciul Irina Begu - Jessica Pegula începe cu românca la serviciu.
Știre inițială
Joi seară, Irina Begu va încerca să obțină cea mai mare victorie a carierei, în fața favoritei gazdelor de la turneul WTA 500 de la Charleston, Jessica Pegula. Begu și Pegula s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, scorul meciurilor directe fiind favorabil româncei. Pegula s-a impus în trei seturi în cea mai recentă confruntare a lor, la Roland Garros 2022.
Anterior, Begu o învinsese pe americancă în 2020 și 2022 fără set cedat, pe hard. Deși Pegula e favorită clară pe hârtie, sportiva noastră poate reprezenta un real pericol pe zgură, suprafață pe care a obținut unele dintre cele mai bune rezultate din carieră. Meciul dintre cele două e programat pe terenul central, al treilea meci, după Badosa – Shnaider și Dolehide – Jabeur, astfel că va începe după ora 21, ora României.
CITEȘTE ȘI:

Irina Begu – Jessica Pegula, meci tare în optimile de la WTA Charleston

Jessica Pegula a avut un prim tur liber la Charleston, iar apoi a trecut fără emoții de rusoaica Anna Blinkova, scor 6-2, 6-0. De cealaltă parte, Irina Begu a bifat deja două victorii pe zgura din SUA. În primul tur a trecut de Dalma Galfi cu scorul de 6-1, 7-5, iar în turul secund a învins-o pe fosta campioană de Grand Slam, Sofia Kenin, cu scorul de 6-1, 6-4.
În cazul în care Irina Begu se va impune în fața Jessicăi Pegula, sportiva noastră ar obține cea mai mare victorie a carierei, în fața unei jucătoare din Top 3 WTA. Până acum, Irina a obținut 8 victorii în fața adversarelor din Top 10 WTA. Cea mai sonoră victorie a venit în 2016 la Garbine Muguruza (Madrid).
Alte victorii răsunătoare obținute de Irina Begu:
  • 2018, Jelena Ostapenko (locul 5 WTA), Madrid
  • 2021, Aryna Sabalenka (locul 5 WTA), Miami
  • 2016, Victoria Azarenka (locul 6 WTA), Roma
  • 2012, Caroline Wozniacki (locul 8 WTA), US Open
  • 2016, Belinda Bencic (locul 8 WTA), Birmingham
  • 2015, Angelique Kerber (locul 9 WTA), Australian Open
  • 2023, Veonika Kudermetova (locul 9 WTA), Adelaide International 1
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo