Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, victorie mare la Charleston! A învins o campioană de Grand Slam și va întâlni favorita 1 în turul 3

Maria Olteanu

Actualizat 05/04/2023 la 23:26 GMT+3

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 500 de la Charleston, trecând cu scorul 6-1, 6-4 de fosta câștigătoare de la Australian Open din 2020, Sofia Kenin. Favorita numărul 1, Jessica Pegula, va fi următoarea adversară a jucătoarei noastre.

Irina Begu

Credit imagine: Getty Images

Irina Begu (37 WTA) a debutat cu dreptul la turneul WTA 500 de la Charleston, trecând în primul tur cu 6-1, 7-5 de Dalma Galfi, locul 87 WTA.
Jucătoarea noastră a continuat traseul din Carolina de Sud, de la turneul dotat cu premii totale de 780.637 de dolari, în compania jucătoarei Sofia Kenin (142 WTA), câștigătoarea de la Australian Open din anul 2020.
Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Charleston, trecând cu scorul 6-1, 6-4 de fosta câștigătoare de la Australian Open din 2020, Sofia Kenin. Favorita numărul 1, Jessica Pegula, va fi următoarea adversară a româncei.
Meciul de miercuri seara a început perfect pentru jucătoarea noastră, care a făcut rapid 1-0 pe propriul serviciu. Irina a reușit imediat break-ul, pe serviciul adversarei, ca mai apoi să nu cedeze nici serviciul ei și să se detașeze la 3-0.
Begu a continuat să dicteze ritmul în fața lui Kenin și i-a mai smuls un break jucătoarei din America, ca apoi să contiue să joace perfect pe propriul serviciu și să facă 5-0, după mai puțin de 20 de minute de joc.
Kenin a servit pentru a rămâne în primul set și a și reușit, deși Begu începuse bine game-ul. Irina a revenit însă la serviciu și a încheiat setul la 6-1, la capătul a 29 de minute de la prima minge.
CITEȘTE ȘI:

Irina Begu, calificare în turul al treilea la Charleston. Pegula, următoarea adversară

Setul secund a debutat în favoarea jucătoarei din America, Kenin făcând 1-0 pe propriul serviciu. Irina a restabilit imediat egalitatea, iar apoi a irosit o minge de break, permițându-i adversarei să se ducă din nou în avantaj.
Begu nu a greșit pe propriul serviciu și a restabilit egalitatea la 2, ca mai apoi să treacă în față, făcând break în fața lui Kenin.
După un game nebun pe serviciul Irinei, jucătoarea noastră a reușit să salveze trei mingi de re-break și să se detașeze pe tabelă, 4-2.
Până la final, Irina nu a mai cedat inițiativa și a servit pentru a închide setul și meciul la 5-4 în favoarea ei.
S-a terminat 6-4 pentru Begu, la capătul a aproape o oră și jumătate de joc.
În turul al treilea al turneului WTA 500 de la Charleston, Irina Begu va avea parte de un duel de foc, cu Jessica Pegula, favorita numărul 1 la câștigarea competiției.
Pegula a depășit-o în turul secund fără drept de apel pe rusoaica Anna Blinkova, scor 6-2, 6-0.
Begu și Pegula s-au mai întâlnit până acum de trei ori, ultima dată anul trecut, la Roland Garros, atunci când jucătoarea noastră a reușit să își adjudece un set.
Pegula are un succes în fața lui Begu, chiar de la ultimul meci direct, în timp ce Irina are de partea ei două victorii, obținute la Melbourne în 2022 și la Indian Wells în 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo