Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adio, pace, înainte de finala Danielle Collins - Daria Kasatkina! Revelația din WTA anunță un meci "războinic"

Maria Olteanu

Actualizat 07/04/2024 la 11:16 GMT+3

Danielle Collins traversează o perioadă fabuloasă a carierei, ajungând în finală la turneul de 500 de puncte de la Charleston, la doar câteva zile distanță de când reușea să obțină trofeul la Miami Open. Americanca pare de neoprit în anul retragerii, având rezultate excepționale, iar acum va juca cu Kasatkina pentru un nou trofeu.

Danielle Collins à Miami en 2024

Credit imagine: Getty Images

Danielle Collins a trecut în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, de grecoaica Maria Sakkari în semifinalele competiției de 500 de puncte de la Charleston. Americanca continuă să uimească la turneele din acest an, după ce în urmă cu câteva zile reușea să obțină triumful la Miami Open.
În anul în care și-a anunțat retragerea din tenis, Collins pare de neoprit, iar ultimele ei trei victorii sunt în fața unor jucătoare din TOP 20 WTA: Rybakina, Jabeur și Sakkari.
În ultimul act al competiției din Carolina de Sud, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari, Collins va lupta pentru al doilea trofeu consecutiv în circuit cu rusoaica Daria Kasatkina, favorita numărul 4 a turneului. Rusoaica a reușit să o elimine din concurs pe Jaqueline Cristian, în faza sferturilor, după ce românca a făcut un turneu magic în ultima săptămână. În semifinale, Kasatkina a dispus în trei seturi, 6-4, 4-6, 7-6 (7/5) de jucătoarea americană Jessica Pegula, nr.1 pe lista favoritelor.

Danielle Collins, strălucitoare înainte de retragere

"A fost atât de distractiv să vin aici și să mă lupt. Este ceea ce fac eu. Îmi place să lupt.
Am jucat ca o războinică astăzi. Maria a avut o carieră atât de reușită. Nu este niciodată ușor. A trebuit să muncesc pentru asta", a spus Collins, după succesul din semifinale.
După ce a recunoscut că a dus o luptă războinică pentru a accede în ultimul act al competiției, Collins a admis că va întâlni o altă jucătoare războinică în finală.
"Un alt războinic. Am ajuns să o cunosc destul de bine pe Dasha și jocul ei. O competitoare fantastică.
Întotdeauna îmi face plăcere să lupt împotriva ei. Fie că e vorba de o victorie sau de o înfrângere... este cineva pe care respect foarte mult.", a adpugat Collins, înaintea meciului cu trofeul pe masă, de la Charleston.

SECRETUL FORMEI SENZAŢIONALE A LUI DANIELLE COLLINS

Campioană la Miami, sportiva de 30 de ani e extrem de fericită că a reuşit să ajungă din nou la potenţial maxim, în anul retragerii din competiţii. Cheia stă în psihicul puternic, dar şi în faptul că problemele medicale nu au mai chinuit-o la fel de mult, permiţându-i să joace în mod constant, la turneele pe care şi le bifase în agendă.
"Sunt în cea mai bună formă, îmi urmez rutina, încerc să nu analizez lucrurile prea mult şi să rămân în acest momentum. Nu este întotdeauna un lucru ușor de făcut, pentru că începi să te gândești la ceea ce realizezi.
Îmi încrucișez degetele pentru a continua așa cât mai mult timp posibil. Principalele motive ale formei mele sunt legate de concentrare, dar şi de faptul că am atât de multe meciuri în picioare, de la începutul anului. Am avut sezoane în care nu am reușit să joc la fel de mult ca până acum într-un an întreg. Sunt foarte mândră de mine şi foarte mulţumită că nu mă simt obosită. A fost multă muncă grea în afara terenului şi sper să continui pe această linie cât mai mult", a mai spus jucătoarea din SUA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo