Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jaqueline Cristian, debut perfect la Charleston! E în turul doi, unde va întâlni o finalistă de Grand Slam

Nicu Savin

Actualizat 02/04/2024 la 00:12 GMT+3

Jaqueline Cristian a început în forță turneul WTA 500 de la Charleston. Românca a trecut fără emoții de Sachia Vickery, scor 6-1, 6-4 și va juca în turul secund cu Madison Keys, finalista de la US Open 2017.

Jaqueline Cristian

Credit imagine: Getty Images

Jaqueline Cristian (83 WTA) a decis să-și înceapă sezonul de zgură la turneul WTA 500 de la Charleston, la care nu a mai participat niciodată în carieră. Debutul româncei pe zgura verde din SUA a fost ideal, aceasta trecând fără probleme de Sachia Vickery (132 WTA), scor 6-1, 6-4, după o oră și 36 de minute de joc.
Partida a fost una fără istoric, sportiva noastră fiind în control permanent de la început până la final. Jaq a avut un singur moment de cădere, după ce s-a desprins la 4-1 în setul doi, cu dublu break, dar s-a văzit egalată. Cristian s-a adunat repede și a câștigat următoarele două game-uri, reușind să oprească la timp o eventuală revenire a americancei.
Românca a termina partida cu un procentaj de 60% la punctele câștigate cu primul serviciu, a servit doi ași și a pierdut doar două game-uri în care a pus mingea în joc, salvând alte 8 șanse de break ale adversarei. În schimb, a convertit 5 din cele 10 minge de break pe care și le-a creat.

Jaqueline Cristian, în turul doi la Charleston! Românca, meci cu Madison Keys în runda următoare

Succesul de azi a fost abia al doilea obținut de Jaqueline la un turneu WTA 500 în acest an. Ea mai câștigase un meci la competițiile din această categorie la Linz, unde a învins-o în primul tur pe Nadia Podoroska, pentru ca apoi să cedeze în fața birtanicei Jodie Burrage.
Pentru un loc în turul 3 de la Charleston, Cristian se va duela cu o alăt reprezentantă a gazdelor: Madison Keys (18 WTA). Americanca ce a jucat finala US Open în 2017 e cap de serie 8 la competiția din SUA și a avut liber în primul tur. Jaqueline a mai întâlnit-o o singură dată pe Keys, în turul secund de la Australian Open, iar atunci americanca s-a impus cu 6-2, 7-5.
Forma bună arătată de Jaqueline e o veste bună și pentru naționala României, care la finalul săptămânii viitoare va întâlni Ucraina, în barajul pentru calificarea la turneul final din Billie Jean King Cup.
La turneul de la Charleston mai participă alte două jucătoare din România. Ana Bogdan (66 WTA) o va întâlni în runda inaugurală pe Elisabetta Cocciaretto (56 WTA), iar Gabriela Lee (312 WTA), venită din calificări, va da piept cu Ashlyn Krueger (73 WTA).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo