Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jaqueline Cristian, magică la Charleston! Victorie uriașă și calificare în sferturi de finală. Urmează Kasatkina

Maria Olteanu

Actualizat 05/04/2024 la 00:19 GMT+3

Jaqueline Cristian continuă să strălucească la turneul de 500 de puncte WTA de la Charleston. Românca a avansat în această seară în sferturile de finală ale competiției, după o victorie excepțională în optimi cu Emma Navarro, a 10-a favorită, scor 6-3, 5-7, 6-1.

Jaqueline Cristian

Credit imagine: Eurosport

Jaqueline Cristian traversează o săptămână extraordinară la turneul de la Charleston, calificându-se în această seară în sferturile de finală ale competiției.
Românca a strălucit în turneul de 500 de puncte WTA, iar cu o rundă în urmă reușise să o elimine din concurs pe semifinalista de anul trecut de la US Open, Madison Keys, după un succes în trei seturi.
Joi seara, în optimi, jucătoarea noastră a continuat să se mențină la un nivel foarte bun și s-a impus din nou în fața unei favorite, de această dată în jocul cu capul de serie numărul 10, Emma Navarro. Jaqueline a câștigat duelul cu scorul 6-3, 5-7, 6-1, după ce nu a reușit să fructifice două mingi de meci încă din setul al doilea.
În meciul contra celei de-a treia adversare reprezentantă a țării gazde, Cristian a câștigat cel dintâi duel direct dintre cele două, succesul fiind cu atât mai important cu cât Navarro traversează un moment excelent al carierei, reușind în martie să o învingă pe campioana de la Australian Open, Aryna Sabalenka.
Citește și:

Navarro a salvat două mingi de meci în setul secund

Cristian (83 WTA) a început foarte bine meciul din optimile de finală de la Charleston și, după ce a salvat o minge de break în startul meciului, de la 3 egal a reușit ea break-ul pe serviciul lui Navarro, luând o opțiune serioasă la câștigarea celui dintâi act.
Imediat și-a confirmat break-ul și s-a distanțat la 5-3, ca mai apoi să reușească și cel de-al doilea break, chiar dacă americanca salvase două mingi de set.
Jaqueline Cristian a câștigat 6-3 prima manșă, după 43 de minute de joc, iar setul secund a început perfect pentru sportiva noastră.
Jaq a condus cu 1-0 în startul setului secund, având set și game, dar Navarro a ținut aproape, cu gândul să împingă confruntarea în setul decisiv. La 3-2 pentru ea, Cristian a avut minge de break, dar Navarro a revenit și a egalat la 3, ca mai apoi să fie ea cea care să reușească break-ul și să preia conducerea la 4-3.
Game-ul 8 din setul al doilea a fost extrem de echilibrat, cu multe răsturnări de situație, dar Jaq a jucat foarte bine și a făcut rebreak-ul, egalând la 4, după o prestație extrem de solidă.
Pe propriul serviciu, Jaq a tremurat puțin, după ce Navarro a avut 40-15, dar mai apoi nu a reușit să fructifice imediat mingea de game și să se desprindă la 5-4. A izbutit însă în câteva zeci de secunde, obligând-o pe americancă să servească cu presiune, pentru a rămâne în meci.
Cristian a avut două mingi de meci, la 40-15, dar le-a irosit pe amândouă și i-a permis lui Navarro să prelungească meciul după ce a egalat la 5.
Cu moral bun după ce a salvat mingile de meci, Navarro a făcut break-ul și a preluat conducerea, 6-5, ca mai apoi să câștige setul, 7-5.

Jaqueline Cristian, calificare excepțională în sferturi la Charleston

Deși a avut două mingi de meci, Jaqueline nu a reușit să închidă meciul și să se califice în sferturile de finală, Navarro revenind puternic și prelungind suspansul.
Începutul setului decisiv a fost bun pentru jucătoarea noastră, care a câștigat primul game, ca mai apoi să se desprindă la 2-0 pe serviciul adversarei.
Cristian și-a consolidat imediat break-ul și s-a dus la 3-0, având din nou prima șansă la victorie în acest meci. Jaq a făcut dublu break și 4-0 în fața lui Navarro, care părea să aibă moralul mai bun după revenirea din setul secund.
Jucătoarea noastră a zburdat pe teren și s-a desprins la 5-0, Navarro a câștigat pentru 5-1, dar Cristian a închis până la urmă meciul, 6-1, după mai bine de două ore de joc.
În sferturile de finală ale competiției de la Charleston, Jaqueline Cristian va avea parte de un nou meci de foc, de această dată în fața favoritei numărul 4, Daria Kasatkina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo