Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jaqueline Cristian și-a aflat adversara din optimile turneului de la Charleston! Americanca e în vârful carierei

Bianca Dumitru

Publicat 04/04/2024 la 08:59 GMT+3

Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului de la Charleston după ce a obținut o victorie senzațională în fața lui Madison Keys. Românca și-a aflat în această dimineață următoarea adversară din competiție: Emma Navarro.

Emma Navarro

Credit imagine: Twitter

Jaqueline Cristian s-a calificat ieri dimineață în optimile turneului de la Charleston, după ce a făcut o partidă mare în fața lui Madison Keys, semifinalista de anul trecut de la US Open, pe care a învins-o cu 3-6, 6-3, 6-3, la capătul a două ore și 4 minute de joc.
Românca și-a aflat noaptea trecută următoarea adversară din SUA. După ce a întâlnit deja două sportive din America în primele tururi de la Charleston, Jaqueline va da în optimi peste o a treia reprezentantă a țării gazdă, Emma Navarro (locul 20 WTA).
Americanca, favorita nr. 10 de la Charleston, s-a calificat în turul 3 după ce a învins-o pe Katie Volynets (locul 110 WTA) în doar 69 de minute de joc, scor 6-1, 6-1.
Aceasta va fi prima confruntare directă între Cristian și Navarro, duelul anunțându-se destul de dificil pentru sportiva noastră, în condițiile în care americanca de 22 de ani se află în cea mai bună formă de până acum, reușind în martie să o învingă chiar pe Aryna Sabalenka (locul 2 WTA), campioana de la Australian Open.
Citește și:

EMMA NAVARRO, FATA DE 3 MILIARDE DE DOLARI CARE A ESCALADAT IERARHIA WTA

Povestea americancei este una fascinantă, în contextul în care sportiva de 22 de ani nu jucase până anul trecut în vreun turneu important, cu o excepție: US Open 2021, unde primise un wildcard.
La 9 luni distanță de la a doua prezență pe tabloul unui Grand Slam (Roland Garros 2023), Emma a intrat în martie între primele 20 de jucătoare ale lumii, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka în optimile Indian Wells, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de asemenea calibru.
De notat că, asemenea Jessicăi Pegula, Navarro provine dintr-o familie cu foarte mulți bani, practicând tenisul exclusiv din pasiune. Tatăl său, Ben Navarro, este CEO-ul Sherman Financial Group, deținând o avere estimată la 3 miliarde de dolari. Bunicul Emmei, Frank Navarro, a fost un mare jucător de fotbal american, ulterior fiind și un foarte bine cotat antrenor.
Emma Navarro a avut o traiectorie interesantă, refuzând să joace în circuitul WTA mult timp. Ea a preferat să își construiască clasamentul bazându-se pe turnee ITF, unde în 2023 a jucat 7 finale, 5 dintre ele câștigate (a evoluat exclusiv în SUA și Marea Britanie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo