Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kasatkina, "un munte" de fericire după victoria de la Charleston cu Jaqueline Cristian: "Vă iubesc mult, oameni buni"

Andrei Nicolae

Publicat 05/04/2024 la 23:28 GMT+3

Jaqueline Cristian și-a încheiat parcursul în turneul WTA 500 de la Charleston, unde s-a văzut eliminată în faza sferturilor de către Daria Kasatkina, la capătul unei partide în care românca noastră a luptat eroic. După meci, sportiva clasată pe locul 11 mondial nu și-a ascuns bucuria și și-a exprimat recunoștința față de publicul din SUA, în fața căruia a câștigat și în urmă cu șapte ani.

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - FEBRUARY 10: Daria Kasatkina celebrates defeating Beatriz Haddad Maia of Brazil during their semi-final match on day 6 of the Mubadala Abu Dhabi Open, part of the Hologic WTA Tour, at Zayed Sports City on February 10, 202

Credit imagine: Getty Images

Jaqueline Cristian a fost eliminată în sferturile turneului de la Charleston de către Daria Kasatkina, la capătul unui meci extrem de disputat, încheiat după 2 ore și 44 de minute. Numărul 11 mondial a avut o adversară incomodă în românca noastră, care s-a impus în primul set în tiebreak și nu a cedat ușor în fața rusoaicei în următoarele două acte.
După partida care cu siguranță a pus-o la încercare, Kasatkina și-a exprimat bucuria imensă față de publicul din Charleston, în fața căruia a triumfat în urmă cu șapte ani. În 2017, rusoaica se impunea în SUA și cucerea primul ei titlu din circuitul WTA.
"E un sentiment special să vin la Charleston în fiecare an. În fiecare dimineață sunteți aici, urmărind tenis, e minunat. Mulțumesc foarte mult. E complet diferit să joci într-o astfel de atmosferă. Vă iubesc mult, oameni buni", a transmis sportiva din Rusia după meci.
Citește și:

Rezumatul confruntării dintre Jaqueline Cristian și Daria Kasatkina, câștigată de rusoaică după aproape 3 ore

Primul set al confruntării a fost extrem de echilibrat, dar mereu jucătoarea noastră a părut că este cu un pas în fața adversarei.
La 1 egal, Kasatkina și-a pierdut serviciul, iar Jaq a făcut break-ul, ca imediat rusoaica să reușească rebreak-ul pe serviciul româncei. Jocul s-a echilibrat și s-a mers cap la cap până la 4 egal, moment în care Cristian a reușit al doilea break a confruntării și a preluat conducerea pe finalul primului set.
S-a reptat scenariul din debutul confruntării și imediat și-a pierdut serviciul, ca mai apoi să reușească al treilea break și să fie aproape de câștigarea celui dintâi set. Kasatkina a mai revenit o dată și a prelungit suspansul în set, împingând manșa în tiebreak.
Acolo, rusoaica a început foarte bine și a avut 4-1, iar primul set părea că merge în favoarea sa, dar Jaq a întors fabulos soarta manșei cu 6 puncte consecutive, pentru 7-4 și 1-0 la seturi.
După ce a revenit puternic pe finalul tie-break-ului, Jaqueline a început la fel de bine și setul al doilea din sferturile de finală.
Sportiva noastră a debutat în manșa a doua cu break, însă imediat Kasatkina a făcut rebreak-ul.
La 2 egal, Jaq și-a pierdut iar serviciul și i-a permis adversarei să preia conducerea, cu 3-2. A fost aproape să restabilească egalitatea, dar, pentru prima dată în meci, Kasatkina s-a dus la două game-uri distanță, 4-2. Mai apoi tot rusoiaca a fost mai bună și a făcut 5-2 și 6-2, câștigând al doilea set rapid, după ce a fost condusă cu 1-2.
După ce a reușit să împingă meciul în decisiv, Kasatkina a jucat mult mai bine în setul al treilea, în timp ce jucătoarea noastră a scăzut ritmul. Chiar dacă începutul setului a fost echilibrat, rusoaica a preluat frâiele confruntării și s-a desprins la 5-2, luând prima opțiune la câștigarea meciului.
S-a terminat 6-3 în setul decisiv, iar Kasatkina merge în semifinale, unde se va duela cu învingătaorea partidei Azarenka - Pegula.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo