Un număr în creștere de cluburi din Premier League își doresc ca actualul sezon din Premier League să nu mai fie reluat, dezvăluie jurnalistul David Ornstein de la The Athletic. Chiar dacă acest lucru ar însemna ca celor de la Liverpool să le fie refuzată șansa de a câștiga primul titlu după 30 de ani.
Un oficial de la un club din Premier League a vorbit cu cei de la Athletic și susține că mai multe cluburi consideră că este greșit din punct de vedere moral să se și discute despre reluarea fotbalului în mijlocul unei crize de sănătate mondială.
"Îi privești pe cei din Premier League care erau în discuția prin Skype, orgoliul lor se revărsa prin ecran. Până la urmă, în acest moment nu sunt mai importanți decât un șofer de la o firmă de livrare. Noi conducem un joc. Nu mai mult, nu mai puțin. Nu există loc pentru sport în acest moment" a spus oficialul.
Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 3 ORE

Sezon abandonat?

La prima întâlnire a cluburilor din Premier League nici nu s-a pus în discuție varianta ca sezonul actual să fie abandonat, cluburile spunând că sunt determinate să ducă stagiunea până la final. Unul dintre motive fiind legat de suma de 762 de milioane de lire din drepturi TV care ar trebui returnată de către cluburi.
Însă cluburile au discutat în privat și există din ce în ce mai multe rezerve cu privire la reînceperea fotbalului. Prima voce care a susținut că abandonarea sezonului reprezintă unica variantă este Karren Brady de la West Ham, însă în videoconferința care a urmat nu a fost la fel de autoritară. Însă discuțiile sunt diferite "în spatele cortinei", mai dezvăluie The Athletic.
Președintele unui alt club din Premier League consideră insultătoare poziția actuală a Premier League, de a reîncepe sezonul. O decizie de anulare a sezonului trebuie să fie votată de 14 din cele 20 de cluburi din prima ligă.
"Ceea ce facem e greșit" spune președintele menționat. Următoarea întâlnire a cluburilor din Premier League va avea loc pe 3 aprilie și există zvonuri că perioada de suspendare a sezonului va fi prelungită dincolo de data de 30 aprilie. Un alt oficial cu putere de decizie de la un club din prima ligă le-a spus celor de la Athletic: "Sper ca situația să se schimbe până atunci dar, din păcate, lumea se schimbă și se schimbă în mai rău cu fiecare zi. Este absolut clar ce se va întâmpla. Este o pandemie globală. Pur și simplu vei începe Premier League de la zero și sunt câțiva care vor pierde. Liverpool, știu. Dar în contextul existent, chiar nu contează. Pur și simplu începi din nou.
Pandemia va deveni mult mai serioasă aici în Anglia așa că jucătorii nu vor putea să revină la antrenamente. Dacă vom sta cu toții acasă și ne izolăm pentru următoarele 2-3 luni vom trece prin asta foarte simplu. Dar chiar și atunci va exista o perioadă pentru revenirea la normal, altfel virusul va lovi din nou. Așa că, dacă suntem norocoși, sezonul următor va începe în septembrie. Dacă vor să spună: ok, vom reîncepe cu ultimele 9 partide din septembrie, fantastic. Dar dacă această variantă nu e fezabilă, pur și simplu încheie sezonul indiferent de consecințe. Anulează sezonul și următorul începe în septembrie. Considerăm că ne comportăm ca niște copii acum. Cred cu tărie că ceea ce facem e greșit. Și mi-ar plăcea să cred că și colegii mei cred asta, că lumea s-a schimbat. Este o lume înfricoșătoare și trebuie să o tratăm serios" a spus oficialul al cărui nume nu a fost dezvăluit.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Ce superstiție are Simona Halep la Australian Open 2022. Cum vrea să joace din nou finala
ACUM 4 ORE
Australian Open
Câte poziții urcă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA, după calificarea în optimile Australian Open
ACUM 4 ORE