Halep a fost o sursă de inspirație pentru sportiva cu origini în România, iar astăzi cele două se vor afla pentru prima oară față în față, la Turneul Campioanelor. Andreescu a vorbit despre cât de emoționantă va fi confruntarea și a catalogat-o drept "cel puțin un sfert de finală de Grand Slam".
"Întotdeauna mi-am dorit să joc contra ei, în sfârșit am șansa să o fac. Sunt foarte nerăbdătoare să ne întâlnim. E ca și cum aș intra cel puțin într-un sfert de finală al unui Grand Slam din prima, dar acesta e Turneul Campioanelor, nivelul e foarte ridicat. M-am pegătit bine, am avut câteva momente foarte bune înainte de această competiției, așa că sunt încrezătoare", a spus Bianca Andreescu, înainte de confruntarea cu Halep.

Simona Halep - Bianca Andreescu | Simo speră să fi trecut peste accidentare

Roland-Garros
TOP 5 puncte de joi la Roland Garros. Gaston, poate cel mai spectaculos din lume, lovitura zilei
ACUM 35 MINUTE
De partea cealaltă, Simona Halep nu are un obiectiv clar la Turneul Campioanelor. Situația medicală din ultima perioadă a împiedicat-o să vină la Shenzhen în formă maximă, astfel că țelul ei e să evolueze cât de bine posibil.
"Sunt entuziasmată că voi juca împotriva ei. Va fi o provocare importantă, mai ales că vin după un an dificil, cu multe suișuri și coborâșuri. Am reușit un turneu fantastic la Wimbledon, dar în restul competițiilor nu prea am fost la nivelul optim. Nu mă gândesc că voi pierde sau voi câștiga, vreau doar să evoluez cât mai bine", a spus Simona Halep.

Programul de azi la Turneul Campioanelor, grupa violet

  • Karolina Pliskova - Elina Svitolina (12:30)
  • Bianca Andreescu - Simona Halep (nu înainte de ora 14:00)
Situația întâlnirilor directe dintre Halep și adversarele din grupă
Simona Halep - Bianca Andreescu 0-0
Simona Halep - Karolina Pliskova 7-4
Simona Halep - Elina Svitolina 4-4

Rezultatele de duminică la Turneul Campioanelor

Naomi Osaka - Petra Kvitova 2-1
Ashleigh Barty - Belinda Bencic 2-1
Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
ACUM 8 ORE