Andy Murray s-a calificat în turul 3 la Indian Wells, turneul ATP din categoria Masters Series transmis pe Eurosport 2 și Eurosport Player, dar continuă să-i urmărească și parcursul Emmei Răducanu, sportiva în vârstă de 18 ani care l-a impresionat pe scoțian.

Indian Wells : Turul 2 - Rezumatul victoriei spectaculoase a lui Andy Murray cu puștiul Alcaraz

Reprezentanta Marii Britanii a pierdut primul joc după ce a cucerit US Open, în cadrul turneului californian. Emma a fost eliminată de Aliaksandra Sasnovich, cea care a învins-o și pe Simona Halep, în turul următor.
Tenis
Holger Rune, avertisment pentru rivali înainte de 2023: "Un Ferrari fără combustibil e degeaba!"
ACUM 8 ORE
Andy Murray știe prea bine că nimeni nu ajunge în vârful tenisului mondial printr-o traiectorie lină și a asigurat-o pe Emma Răducanu că nu există motive de alarmă după înfrângerea ei la Indian Wells. De fapt, scoțianul în vârtstă de 34 de ani, care a ajuns în prima sa finală la US Open la 21 de ani, se aștepta ca Răducanu să aibă o decădere în urma triumfului de la Flushing Meadows, după cum a relatat Daily Mail.

Cum a comentat Andy Murray eșecul Emmei Răducanu la Indian Wells

"Ceea ce s-a întâmplat acolo (n.r. la US Open) a fost evident incredibil, dar în tenis, la fel ca în alte sporturi, nu merge doar în direcție ascendentă tot timpul. Întotdeauna există mici sincope și alte lucruri pe parcurs. Este doar o mică sincopă înfrângerea de la Indian Wells, dar cred că aproape toată lumea se aștepta și la asta.Sincer, nu cred că a fost ceva neașteptat", a declarat Murray, conform sursei citate.
Andy a precizat că nu o cunoaște foarte bine pe Emma. Dar știe că oamenii care au lucrat cu ea și au fost în jurul ei spun aceleași lucruri:
"Este, în mod evident, incredibil de strălucitoare, bine educată, așa că ne putem imagina că va avea o echipă mult mai completă decât majoritatea, care să se ocupă de ea într-un mod mai matur decât am făcut-o eu, spre exemplu, la 18 ani. Sunt sigură că, pe măsură ce va aduna mai multe turnee, va învăța cum să facă totul, cum să-și echilibreze întreaga viață de tenis, viața comercială și lucrurile pe care le face în afara terenului".
Andy Murray a evidențiat faptul că până și condițiile de joc au fost complet diferite pentru Emma la Indian Wells, comparativ cu Wimbledon și US Open, iar din această experiență va avea doar de învățat:
"Condițiile de joc din New York, în comparație cu cele de aici sunt foarte, foarte diferite. Aproape fiecare minge pe care ai lovit-o la US Open era între talie și umeri. Terenul a fost destul de rapid. Aici, mingile sar foarte sus, este și vântul care influențează traiectoriile. La Flushing Meadows sau la Wimbledon, când ai acoperișurile de pe teren, nu prea ai vântul acolo".
Atât Emma Răducanu, dar și Simona Halep revin în Europa după prezența la Indian Wells. Ambele sunt înscrise pentru turneului WTA 500 de la Moscova, care va debuta săptămâna viitoare.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 9 ORE
Tenis
"Rafa, ești cel mai bun din istorie?" Nadal nu a ezitat. Care e cea mai "importantă moștenire"
ACUM 11 ORE