Simona Halep se pregătește să revină în competiții, săptămâna viitoare urmând să abordeze turneul de la Indian Wells. Reprezentanta României, locul 15 WTA, va aborda ultima parte a sezonului cu un alt antrenor după despărțirea de Darren Cahill, cu Adrian Marcu.
Nu este pentru prima dată când Simona lucrează cu Adrian Marcu, o variantă care se poate dovedi chiar mai bună decât Darren Cahill, după cum a susținut gazetarul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție televizată la Digi24.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM O ORĂ

Cum a comentat Cristian Tudor Popescu decizia Simonei Halep de a lucra cu Adrian Marcu

"Adrian Marcu, pe baza sa multor sale cunoştinte, inspiră respect şi are autoritate, ceea ce e foarte important în cazul Simonei. Dacă simte că antrenorul e nesigur, dacă încearcă să o impulsioneze cu vorbe frumoase şi goale, Simona reacţionează impulsiv şi dur, cum s-a văzut în multe cazuri. Adrian Marcu ar fi putut să o antreneze mult mai mult timp pe Simona, dacă nu ar fi intervenit acea decizie intempestivă a ei, din 2013, de a rupe colaborarea cu el. Probabil, la maturitate, nu mai consideră inspirată acea decizie.
Ţin minte că am discutat atunci cu Adi Marcu şi, fără resentiment, mi-a spus că Simona e un mare talent, că are o inimă mare şi că va face o carieră pe măsură. Ea are un al doilea joc, cum l-am numit la Australian Open-ul din 2018, în semifinala cu Kerber, sau la Roland Garros-ul din 2018, pe care l-a câştigat. A arătat că poate să joace agresiv, să fie o jucătoare de punct făcut de ea, fără să aştepte greşeala. De atunci, foarte rar a avut acel joc", a susținut Cristian Tudor Popescu, potrivit DigiSport.
https://i.eurosport.com/2021/08/30/3209949.jpg

"E foarte logic să încerce să îi antreneze acest joc mai ofensiv"

Adrian Marcu ştie că Simona Halep are o vârstă, nu mai este chiar atât de capabilă să facă meciuri lungi, epuizante, cu schimburi dure.
"E foarte logic să încerce să îi antreneze acest joc mai ofensiv. Nu neapărat cu veniri la fileu, cât cu agresivitate din spatele terenului. Simona trebuie să-şi calculeze foarte atent eforturile. Dacă Simona îl va păstra în echipă pe Daniel Dobre, cred că va fi o nouă decizie inspirată, fiindcă e un coordonator de antrenament foarte inspirat. Totul este să o ţină fizicul, fiindcă dacă o ţine, putem aştepta alte evenimente care să ne aducă bucurii", a mai spus jurnalistul.
Simona Halep va încerca să lege trei turnee în luna octombrie, dacă toate lucrurile decurc conform planurilor, Indian Wells, Moscova și Cluj Napoca. Jucătoarea care a împlinit 30 de ani la începutul acestei săptămâni speră să revină cât mai curând în Top 10 mondial, intenționând să mai joace 2-3 ani în circuitul WTA.
Wimbledon
ATP amenință LTA cu excluderea din competiții în 2023, dacă rușii vor fi interziși iar la Wimbledon
ACUM 6 ORE
Tenis
Rublev i s-a opus lui Putin și e mândru de ce a făcut
ACUM 7 ORE