Italianul Matteo Berrettini (#6) s-a calificat, sâmbătă, în optimile US Open 2020, după ce l-a învins cu 6-4, 6-4, 6-2 pe norvegianul Casper Ruud (#30). Favoritul șase al tabloului masculin se va duela pentru un loc în "sferturi", exact ca și anul trecut, cu rusul Andrey Rublev (favorit 10).
Jocul lui Berrettini s-a legat din nou frumos pe terenurile pe care, în urmă cu 12 luni, reușea un parcurs fabulos, până în semifinale: italianul nu a cedat set la US Open 2020 până acum, în duelurile cu Go Soeda, Ugo Humbert și Casper Ruud (favorit 30). Carismaticul Berrettini ține însă capul de afiș dintr-un alt motiv: sâmbătă, a fost încurajat frenetic de un conațional care și-a adus până și un microfon cu boxe pentru a se face auzit mai bine.
  • În 2019, Berrettini l-a învins pe Rublev 6-1, 6-4, 7-6(6), în optimi la US Open. Italianul se afla și atunci pe lista capilor de serie, la poziția 24. Rusul a impresionat și el la New York în acest an, reușind trei victorii în minimum de seturi, inclusiv un 6-0, 6-4, 6-0 în fața italianului Salvatore Caruso, în turul trei.
Tenis
Danielle Collins, joc de atac încântător în setul doi cu Ash Barty. Iese perfect din încurcătură
ACUM 20 MINUTE

Berrettini, încurajat frenetic: un fan s-a făcut auzit din afara "bulei"

Italianul, favorit 6 la New York, s-a bucurat de sprijinul celui mai gălăgios fan de la US Open 2020, au transmis chiar oamenii care alimentează cu informații conturile de pe rețelele de socializare ale turneului. Un conațional, pe numele său Giovanni Bartocci, s-a făcut auzit până pe Terenul 17 pe care evolua Berrettini, deși a urmărit partida conform strictului protocol sanitar, din afara "bulei", de la gardul complexului de la Flushing Meadows.
Bartocci s-a împrietenit cu Berrettini anul trecut, când jucătorul i-a fost client fidel la restaurantul pe care îl deținea, "Via Delle Pace", pe toată durata șederii sale la New York. Între timp, restaurantul a fost pus la pământ de flăcări, însă italianul continuă să îl susțină necondiționat pe Matteo.
Astfel, sâmbătă, cu o întârziere de câteva secunde, fiecare punct câștigat de Berrettini a fost urmat de o explozie de bucurie și multe încurajări, lucru care a făcut deliciul fanilor tenisului pe rețelele de socializare. Acest detaliu nu a trecut neobservat de către organizatorii americani, care au consemnat cu mândrie sprijinul de care s-a bucurat Berrettini, în postarea de pe contul oficial de Twitter prin care au anunțat calificarea în optimi a jucătorului în vârstă de 24 de ani.
Matteo Berrettini a vorbit despre acest subiect la conferința de presă.
Cred că toată lumea l-a auzit astăzi. S-a auzit mult, mult mai tare decât în celelalte zile. Am jucat pe Louis Armstrong Stadium primul meu meci, indoor, nu a putut fi alături de mine. Dar, într-un fel, e mereu alături de mine. Nu știu dacă organizatorii vor fi de acord să joc meciul din optimi pe Terenul 17, dar, de ce nu? Mi-ar plăcea să îl aud.
  • În 2019, Giovanni Bartocci a fost invitat în loja lui Berrettini la semifinala cu Rafael Nadal, câștigată de iberic în minimum de seturi (7-6/6, 6-4, 6-1).
Australian Open
Australian Open 2022, Juniori | Kuzuhara s-a impus după o finală dramatică în fața cehului Mensik
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Amendă record pentru Medvedev, după ce l-a insultat pe arbitrul semifinalei
ACUM 3 ORE